Seksdagesløb sigter højere - indgår samarbejde

Det københavnske seksdagesløb skal ikke længere stå alene - men indgå i en serie af seksdagesløb

2016 vinderne af 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena, Alex Rasmussen (tv.) og Jesper Mørkøv. Foto: 6-dagesløb.dk

Et samarbejde med andre europæiske seksdagesløb skal i fremtiden gøre det københavnske - som afvikles i Ballerup Super Arena - langt mere spændende.

For i fremtiden bliver det sådan, at en række europæiske seksdagesløb ikke længere står alene - de indgår sammen i en serie - og de bedste ryttere fra i alt fire lokale seksdagesløb går videre til en samlet finale.

Det er seksdagesløbene i London, Amsterdam, Berlin og så København, der nu begynder at samarbejde.

-Med samarbejdet kommer vi til at løfte niveauet for 6-dagesløb i Europa og dermed også vores eget i Ballerup. Vi kommer til at få et højere sportligt niveau, men helt sikkert også en øget interesse fra medier og tilskuere. Alene det, at løbene vil blive vist på Eurosport tilfører ekstra værdi til vores event", forklarer ejer af det københavnske 6-dagesløb, Michael Sandstød. 

Når seksdagesløbet i Ballerup skydes i gang i slutningen af januar næste år, så bliver det den 55. udgave af det københavnske løb - det bliver og 14. gang, der skal cykles i arenaen i Ballerup.

Sådan ser den nye serie ud

25. til 30. oktober: London
6. til 11. december: Amsterdam
19. til 14. januar: Berlin
26. til 31. januar København (Ballerup)
17. marts: Finale på Mallorca.

Finalen afvikles på Mallorca, og her er hele spændingen kogt ned til en enkelt dag, hvor der dog cykles efter de samme principper.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik