Prisvindere: Laver træningsprogrammer til ADHD-familier

Børnehjælpsdagen uddelte i dag Lillebror Prisen 2016 på Københavns Rådhus. Vinderne gør en kæmpe forskel for forældre til børn med ADHD.

Det er ikke altid helt let at være forældre til et barn med ADHD.

Men Anna Furbo Rewitz og Camilla Louise Lydiksen gør hverdagen lidt nemmere. De laver træningsprogrammer til forældre med ADHD-børn.

I dag blev de to kvinders projektet 'Kærlighed i Kaos' så hædret på Københavns Rådhus, fordi deres projekt har gjort et enestående arbejde med at udvikle og gennemføre træningsprogrammer for forældre til børn med ADHD-vanskeligheder.   

   - Vores forældretræningsprogram 'Kærlighed i Kaos' har fået anerkendelse fra nogle andre end os selv. Vi kan se, at der også er andre, der synes, at den indsats vi gør for forældrene, og den effekt det har, er vigtig, siger projektleder på Anna Furbo Rewitz.

ADHD-træning i hovedstadsområdet

Projektet Kærlighed i Kaos er et træningsprogram for forældre til børn med ADHD-vanskeligheder, og kurserne har siden 2010 været afholdt i 16 større danske byer herunder København, Ballerup, Hillerød, Roskilde, hvor omkring 100 forældre har deltaget i kursusforløbet på 12 uger.

Forældrene lærer at tackle de store udfordringer, som ADHD hos et barn i 3-9 års alderen kan medføre for en familie.

Med Lillebror prisen følger en check på 50.000 kr. De penge skal gå til at lave flere kurser for forældre.

 - De 50.000 kroner vil gå direkte til at lave mere forældretræning. Det betyder, at endnu flere forældre kan få glæde af de værktøjer og metoder, som vi ved virker i forhold til at skabe mere harmoni i deres familie, siger fortalte en stolt Camilla Louise Lydiksen.

Påskønnelse fra priskomitéen

'Kærlighed i Kaos' er blevet udvalgt som modtager af Lillebror Prisen 2016 på baggrund af indstillinger, som Børnehjælpsdagens priskomité har vurderet.
 
I en tale ved prisoverrækkelsen påskønnede Jytte Tholstrup Svendsen, som er medlem af priskomitéen, især den frivillige indsats i projektet og den dokumenterede effekt, som træningsprogrammerne har haft på både de voksne deltagere og deres børn.

Effekterne af projektet er tydelige, lyder det fra priskomitéen. Kærlighed i Kaos har gjort en markant, positiv forskel for familierne, og dermed også for børnene. Forældrene har oplevet en stor forbedring i den måde, de ser sig selv som forældre, og de har også oplevet, at have fået flere kompetencer som forældre, mere overskud i hverdagen, færre bekymringer og en større tro på deres egne evner. 

 

 

 

 

OM UDDELINGEN AF LILLEBROR PRISEN

 

Flere børn med ADHD

Det seneste årti har Danmark oplevet en stigende udvikling i antallet af børn, der bliver diagnosticeret med ADHD.

I dag har op mod 3% af danske børn diagnosen ADHD, og dertil kommer, at mange har lignende vanskeligheder uden at have fået diagnosen. 
 
I Danmark er der i øjeblikket 456.303 børn i alderen 3-9 år. Dermed er der en mulighed for at helt op mod 15.970 af disse børn potentielt kan have ADHD. Det betyder, at mange tusinde forældre kan stå med et behov for forældretræning.

Du kan læse mere om projektet Kærlighed i Kaos HER

Hvert år uddeler Børnehjælpsdagen Lillebror PrisenFoto: Kim Agesten
Hvert år uddeler Børnehjælpsdagen Lillebror PrisenFoto: Kim Agesten

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere