Politi stopper hashsalg i Ballerup og Skovlunde

Politiet lukker - igen - ned for den åbenlyse hashhandel i Ballerup og Skovlunde.

Foto: TV 2 Lorry (Arkiv)

10 pushere står til fængselsstraffe, 30 personer kan forvente at få et bødeforlæg fra politiet, og den åbenlyse hashhandel er fjernet.

Det er resultatet af, at Københavns Vestegns Politi gennem en måned har kørt en målrettet indsats mod hashhandlen i Ballerup og Skovlunde.

Indsatsen er koordineret med kommuner, boligselskaber og lokalpolitiet i både Ballerup og Gladsaxe, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Det er anden gang inden for et par år, at politiet sætter ind over for den åbenlyse hashhandel i området. I 2013 fjernede politiet også en række pushere, der holdt til ved Skovlunde Station og Blokhaven i Skovlunde.

Ifølge politiet begyndte hashhandlen at tage til igen i foråret 2015.

- Vi har den seneste tid set, at handlen igen var begyndt at blomstre op forskellige steder i kommunen. Blandt andet i Hedeparken og Malmparken Station oplevede beboerne hashsælgere med en særdeles utryghedsskabende adfærd. Derfor skred vi ind, siger fungerende politikommissær Søren Puggaard fra Københavns Vestegns Politi.

Han opfordrer borgerne i området til at hjælpe politiet i kampen mod hashhandlen.

- Vi er godt klar over, at hashhandlen flytter sig, og vi er derfor interesseret i, at borgere, der har kendskab til pushernes tilholdssteder, telefonnumre, knallerter og køretøjer, retter henvendelse til politiet og dermed fremadrettet er med til, at holde problemet nede, siger Søren Puggaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik