Planer om ny Burger King skrottes efter modstand fra naboer

Burger King ville åbne ny restaurant i Ballerup, men efter at mange af naboerne har udtrykt modstand mod byggeriet, har politikerne lagt planerne i graven.

Whoppere og twister fries har vist sig at være persona non grata blandt borgere i Ballerup.

Efter Burger King tidligere på året annoncerede planer om at åbne en ny afdeling i byen, har mange borgere gjort indsigelser mod kædens indtog i Ballerup.

Det har dog ikke forhindret kommunen i at anbefale Teknik- og Miljøudvalget den lokalplan, som ville muliggøre byggeriet på hjørnet af Ballerup Byvej og Jonstrupvej.

Men på et møde et udvalgsmøde i tirsdags vendte et rungende flertal af politikerne tommelfingeren nedad til Burger Kings byggeplaner.

- Vi mente, at nabohensynet vejede tungere end det projekt, som lokalplanen gav mulighed for. Vi synes også selv, restauranten lå dårligt i forhold til naboerne, siger Socialdemokratiets Helle Hardø Tiedemann, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget, til TV 2 Lorry.

Mere end to tredjedele af naboerne var imod

I alt havde kommunen modtaget 108 høringssvar fra naboerne, hvoraf 32 – altså mindre end en tredjedel - var uddelt positive over for planen om en Burger King.  

Her ses en visualisering af den planlagte bebyggelse set fra Ballerup Byvej mod vest.
Her ses en visualisering af den planlagte bebyggelse set fra Ballerup Byvej mod vest.
Foto: Ballerup Kommune - lokalplan

De øvrige høringssvar udtrykte bekymring over for beliggenheden af en drive thru-restaurant på det pågældende sted, og det var hovedsageligt temaer som trafikale forhold, lugtgener, affald og sundhed, der var årsag til naboernes dybe panderynker.

Kommunens forvaltning har ellers forsikret, at den som miljømyndighed vil reagere, hvis der skulle gå hen og opstå lugtgener og affaldsproblemer på grund restauranten.

Politikere underkender forvaltning

Samtidig har kommunen fået foretaget en trafikrevision, der har vist, at den trafikale påvirkning i området vil være minimal, og at der ikke vil være nogen hørbare støjgener.

- Det vælger vi lidt at underkende. Vi kender vores område rigtig godt, og der kan godt opstå problemer derovre med store lastbiler, der skal ud og ind. Men det er nu ikke hovedårsagen. Det er hensynet til naboerne, som vil blive generet af restauranten, som også vil ligge meget tæt op dem, siger udvalgsformand Helle Hardø Tiedemann.

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til Burger King for en kommentar. Men kæden har ikke haft mulighed for at vende tilbage med et svar, inden denne artikels udgivelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere