Pernille Skipper politianmeldt i voldtægtssag

Pernille Skipper har udtalt sig forkert i en verserende sag, mener advokat, der nu melder politikeren til politiet.

Forsvareren for en af de frikendte drenge i en meget omtalt voldtægtssag fra Herfølge politianmelder Enhedslistens nyudnævnte politiske ordfører Pernille Skipper. Det skriver sn.dk.

Læs også: Frifindelse for gruppevoldtægt udløser politisk pres

Advokat Simon Hauch mener, at Pernille Skipper med sine udtalelser i voldtægtssagen har overtrådt en paragraf i retsplejeloven.

Ifølge paragraffen må man dels ikke udtale sig forkert i en verserende straffesag og ikke udtale sig, så det er egnet til at påvirke dommere og domsmænd i en sag, der endnu ikke er afsluttet.

Det er blandt andet udtalelser, som Pernille Skipper er kommet med på sin Facebookprofil, som Simon Hauch mener er i strid med loven.

- Hun skriver, at der er tre drenge, der er blevet frifundet for voldtægt, selv om pigen var bevidstløs. Ordet bevidstløs har hun ganske vist rettet senere, men hun har også skrevet, at pigen var ude af stand til at sige fra. Det er ikke det, som retten er kommet frem til, siger advokat Simon Hauch til SN.dk og fortsætter: 

- Retten kom frem til, at det ikke var bevist, at hun ikke kunne sige fra. På den måde har hun dels udtalt sig forkert og dels på en måde, som ret klart er egnet til at påvirke dommere og domsmænd i en ankesag.  

Simon Hauch vil ikke afvise, at han vil anmelde flere politikere, der som blandt andre Lisbeth Bech Poulsen (SF) har udtalt i sagen.

At anmeldelsen kommer samme dag, som Pernille Skipper bliver udpeget til politisk ordfører for Enhedslisten, er tilfældigt, siger Simon Hauch.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere