Nyt vaccinecenter får konsekvenser: Ældre Sagen smidt på porten

Der er brug for vaccinecentre, når vaccinerne mod covid-19 endelig lander i Danmark. Men i Ballerup får et nyligt vedtaget vaccinecenter konsekvenser for Ældre Sagen.

Det stod mellem Ballerup Super Arena og Baltorpvej 18, en tidligere skole, da Ballerup Kommune og Region Hovedstaden skulle afgøre, hvor et nyt vaccinecenter skulle huses.

Valget faldt på Baltorpvej, arenaen gik fri - og det danske landshold i banecykling, der har hjemme i Super Arenaen, kunne ånde lettet op.

quote Det vigtigste lige nu er at få bugt med pandemien, så må vi alle ofre noget

Lolan Marianne Ottesen (S), formand for Ballerups Social- og Sundhedsudvalg

Anderledes står det dog til hos Ældre Sagen i Ballerup, der har hjemme på netop den adresse, man nu vil omdanne til vaccinecenter.

Der er nemlig ikke plads til både et vaccinecenter og Ældre Sagen i bygningen, og det betyder, at Ældre Sagen bliver smidt på porten.

- Det har vi det selvfølgelig ikke så godt med, men vi har forståelse for, at man er nødt til at gøre det. Det betyder dog en hel del ekstraarbejde og virvar omkring vores arrangementer, siger formand for Ældre Sagen i Ballerup, Henning Broman.

Kan få konsekvenser for medlemmerne

Det hører med til historien, at lokalerne på Baltorpvej i forvejen var en midlertidig løsning frem til, at foreningen skulle rykke ind i nyrenoverede lokaler på Banegårdspladsen til sommer.

Ældre Sagen i Ballerup bliver da heller ikke hjemløse, indtil de nye lokaler er klar, omend formanden ikke er udpræget tilfreds med den nye løsning.

quote Det er absolut en nødløsning, som vi ikke kan være særlig tilfredse med, men vi må bøje os for, at folk skal vaccineres - og at vores medlemmer skal vaccineres

Henning Broman, formand for Ældre Sagen Ballerup

Foreningen skal nemlig have endnu en midlertidig husning i Forenings- og Frivilligcentret Tapeten, der ligger et godt stykke væk fra centrum og Ballerup Station, som de ellers har været heldige at bo op ad på Baltorpvej.

Placeringen har stor betydning for foreningens aktiviteter, og derfor får det også konsekvenser, at Ældre Sagen rykker fra centrum af Ballerup til udkanten af byen, mener Henning Broman:

- Der er gode forhold, selvom det ikke ligger så godt for godt vores medlemmer. Det er absolut en nødløsning, som vi ikke kan være særlig tilfredse med, men vi må bøje os for, at folk skal vaccineres - og at vores medlemmer skal vaccineres, siger han.

Det er specifikt de af Ældre Sagens medlemmer, der er dårligt gående, og dem, der ikke har en bil, som Henning Broman er bekymret for ikke vil få mulighed for at dukke op til Ældre Sagens arrangementer - når de vel at mærke må afholdes igen.

Alle må ofre noget

Uanset Ældre Sagen Ballerups utilfredshed med pludselig at skulle rykke op med rod et halvt år, før det var planlagt, så står formand for Ballerups Social- og Sundhedsudvalg, Lolan Marianne Ottesen (S), fast på sine og Ballerup Kommunes prioriteter:

- Det vigtigste lige nu er at få bugt med pandemien, så må vi alle ofre noget, lyder det, mens hun slår fast, at der ikke er grund til bekymring hos Ældre Sagen:

- De får til huse i vores Forening- og Frivillighus, og der foregår rigtig mange aktiviteter derude, og når folk er nye, har vi ofte hørt,  at de synes, det er langt væk fra centrum, men når de først lærer det at kende, så er det ikke noget problem, siger hun.

Baltorpvej 18, Ældre Sagens nu tidligere lokaler, hvor det nye vaccinecenter skal ligge, har tidligere huset Kasperskolen og Ordblindeinstituttet og før det Ballerup Gymnasium.

Med i overvejelserne om, hvorvidt det skulle være Ballerup Super Arena eller Baltorpvej, der skulle lægge lokaler til det nye vaccinationscenter, var, at Baltorpvej, qua sin fortid som skole, i forvejen er inddelt i små lokaler, som man har brug for i de kommende centre.

Til sommer rykker Ældre Sagen igen ind til centrum af Ballerup, når de får lokaler i det gamle posthus på Banegårdspladsen i Ballerup.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Lis 1

I dag åbner Lis sin frokostrestaurant: - Min mave bobler over af sommerfugle

20201028-120811-L-1920x1280we (1)

playEndelig: Skoler og erhvervsliv i Ishøj får lov til at genåbne

astrazeneca

Danmark forsøger at bytte AstraZeneca-vacciner med Pfizer hos andre lande

distortion

Stor københavnsk gadefest aflyser for andet år i streg

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere