Nu skal kræftramte Marcus undersøges af amerikanske læger

Kræftramte Marcus Madsen på 13 år skal til USA, hvor læger skal lave en forundersøgelse af ham.

Kræftramte Marcus Madsen på 13 år fra Måløv er blevet godkendt til at komme til USA for at blive undersøgt af amerikanske læger i Miami.

Marcus blev i efterårsferien landskendt, da en gruppe venner fra hans klasse begyndte at indsamle pant, så Marcus kunne komme afsted til USA og modtage kræftbehandling. 

Drengen fra Måløv lider nemlig af en sjælden kræftsygdom i hjernen, som lægerne i Danmark ifølge familien ikke kan behandle, men en forsøgsbehandling i USA kan muligvis redde hans liv.

- Det er megastort, og det er vi helt utroligt glade for. Vi har gået og ventet på den her dato, så det er et godt skridt på vejen, fortæller drengens far, Søren Høj Madsen, til TV 2 Lorry.

I første omgang er den 13-årige dreng blot blevet godkendt til en forundersøgelse i USA, som skal klarlægge, om han kan blive godkendt til forsøgsbehandlingen. Forundersøgelsen løber over tre dage, hvor Marcus blandt andet skal MR-scannes.

Bliver han godkendt til forsøget, skal han indtage en sjælden kræftmedicin, som har en effekt på netop den kræfttype, som Marcus har.

- Der er et stykke vej endnu, men forundersøgelsen er indgangsbilletten, så det er helt kanon, siger Søren Høj Madsen.

Venner samler pant

Som TV 2 Lorry tidligere har fortalt, hjalp Marcus' venner, fordi de hørte, hvor meget behandlingen i USA kostede – et beløb, der løber op i fire millioner kroner. Men det var ikke kun Marcus' venner, der ville hjælpe deres ven med at blive kureret.

Pludselig begyndte andre børn rundt i landet, der slet ikke kendte drengen fra Måløv, at samle pant for at donere penge til Marcus' behandling. Ud over pantindsamling får han også hjælp fra andre former for indsamlinger.

Her er der blandt andet lavet en tombola, hvor man kan donere penge og få gaver til gengæld.

Derudover kan man også sende penge via Mobile Pay til familien. Man er endnu ikke nået i mål med de fire millioner kroner, men familien er godt på vej.

- Vi er på lidt over 3,3 millioner kroner. Det er jo helt vildt. Det er så stort, at der er så mange tilkendegivelser, siger Søren Høj Madsen.

Så sent som lørdag har der været endnu en indsamling for den 13-årige dreng i form af en fodboldkamp. Her spillede Ledøje-Smørum mod Ballerup Skovlunde. Alle indtægter fra dagens kamp gik til Marcus og hans behandling.

Skal godkendes til at rejse

Marcus er så godt som på vej til USA med sin far. Men inden de to kan rejse over Atlanten, skal Marcus først godkendes af lægerne på Rigshospitalet til at være fysisk i stand til at flyve.

- Vi fortsætter med den fysiske træning af Marcus, så han kan klare flyveturen. Det kan nemlig være en udfordring, da han har indopereret en trykaflastningsventil i hjernen, som kompenserer for trykket hjernen, forklarer faren.

Planen er, at far og søn rejser til USA næste weekend. De ved endnu ikke, hvor lang tid de skal tilbringe i landet, men de forventer at få svar, om Marcus er optaget på forsøget, mens de er derover.

Bliver han det, skal han indtage en sjælden kræftmedicin og til tjek hver tredje uge i USA over et halvt år.

Der blev lørdag arrangeret en fodboldkamp for at samle ind til Marcus.