Et parti hønsesalat fra engrosfirmaet Hartz Pickles & Salater er blevet trukket tilbage.
Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.
Tilbagetrækningen af hønsesalaten skyldes fundet af listeria mono bakterien, der er farlig for mennesker.
Hønsesalaten er blevet solgt i 1, 3 og 5 kilos emballager, hvorefter det er blevet ompakket til anden forpakning i flere butikker.
De berørte butikker er Slagter Kiirdal ApS, der ligger i Hedegårdens Butikscenter i Ballerup, Meny i Domus Vista på Frederiksberg og SuperBrugsen i Slangerup.
Produktet er ompakket til delikatesse hønsesalat, solgt i mindre pakninger.
SuperBrugsen i Slangerup modtog allerede i går en henvendelse om, at hønsesalaten skulle trækkes tilbage.
- Vi har solgt det som hønsesalat i vores delikatesseafdeling. Men vi har ikke nået at sælge så meget af det parti, for vi har næsten lige fået det, siger ferskvareleder i SuperBrugsen, Bettina Rasmussen, til TV 2 Lorry.
Også slagteren i Meny i Domus Vista fortæller, at partiet nu er trukket tilbage fra deres butik.
Vi er nu ved at sætte et skilt op, så folk kan spørge, hvis de har nogle spørgsmål, eller har fået det dårligt
- Vi har solgt det som 150 grams delikatesse hønsesalat fra Meny. Men vi er nu ved at sætte et skilt op, så folk kan spørge, hvis de har nogle spørgsmål, eller har fået det dårligt, siger Carsten Holm, der er slagter i Meny.
Også hos Slagter Kiirdal er hønsesalaten blevet solgt i mindre partier. Her blev det pakket om i 200 grams bøtter, men slagteren siger, at de maks har solgt to bøtter, og at resten er blevet smidt ud.
Har man listeriainfektion, er symptomerne blandt andet influenza-lignende tilstande med feber og hovedpine - og eventuelt mavetarm problemer.
Sygdommen kan i værste fald forårsage meningitis og blodforgiftning.
Fakta om listeria
Der kan derfor være listeria i fødevarer, især i rå fødevarer som råt kød, rå mælk, rå fisk og rå grøntsager. Listeria kan også være i varmebehandlede fødevarer, som er blevet forurenet med bakterien efter varmebehandling.
De fødevarer, som i Danmark forbindes med den største risiko for listeria er:
- Kødpålæg (fx rullepølse)
- Koldrøget fisk (fx koldrøget hellefisk og koldrøget laks) og gravad fisk (fx gravad laks)
- Færdigretter med lang holdbarhed (fx færdigretter fra madudbringningsordninger, der ikke er varmet ordentligt op, inden de bliver spist)
- Bløde råmælksoste samt rå mælk (upasteuriseret)
(Kilde: Fødevarestyrelsen)