Kommune lukker gratis tilbud til fraskilte

Ballerup Kommune har lukket et gratis tilbud om gruppesamtaler for fraskilte. "Det har simpelthen været for svært at få familier til at sige ja," lyder det.

Ballerup Kommune har måtte erkende, at det har været svært at finde familier, som vil deltage i et samtaleprojekt i Ballerup Familiehus.

Det gratis tilbud består af gruppesamtaler for skilsmisseforældrene og deres børn, og efter planen skulle der være syv familier på hvert hold. Men efter kun to forløb lukker projektet ned, fordi forældrene takker nej. Det skriver Politiken lørdag.

- Vi kan ikke finde deltagere, så vi er nødt til at trække stikket. Det betyder, at børnene kommer til at betale prisen for, at forældrene ikke vil stille op, siger Anne Kristine Brix Poulsen, projektleder i Ballerup Kommune, til Politiken.

Adskillige instanser i Ballerup Kommune har ellers været inddraget for at finde skilsmisseforældre til samtaleprojektet, som har fået støtte fra Egmontfonden. Men uden held.

- Jeg tror, det handler om, at man skal møde den, man er i konflikt med og skal sidde i rum med vedkommende og få snakket om nogle følelsesmæssige ting, som kan være rimelig svære. Jeg tror, det er den primære grund faktisk, siger Jørgen Fjeldsted, familiebehandler i Ballerup Familiehus, til TV 2 Lorry.

Forældre skal se ud over sig selv

quote Det er rigtig vigtigt at få snakket sammen, så man får clearet nogle af de der vanskeligheder, der er. Og der er det meget vigtigt, at man ser ud over sig selv og faktisk tager barnets perspektiv.

Jørgen Fjeldsted, familiebehandler i Ballerup Familiehus

Tal fra Danmarks Statistik viser, at 100 af Ballerup Kommunes børn under syv år hvert år oplever, at deres forældre flytter fra hinanden. Ud fra de oplysninger besluttede man at afholde tre samtaleforløb per halvår - for skilsmissefamilier med børn i alderen 0-7 år.

Det kunne dog ikke lade sig gøre, og derfor nedjusterede man forventningerne. Nu kører kommunen det sidste forløb i foråret - dog kun for mødre og børn.

- Det er rigtig vigtigt at få snakket sammen, så man får clearet nogle af de der vanskeligheder, der er. Og der er det meget vigtigt, at man ser ud over sig selv og faktisk tager barnets perspektiv. Så vi ser rigtig mange børn lide under det her, siger Jørgen Fjeldsted til TV 2 Lorry.

Har manglet mulighed for at lægge pres på

Da politikerne på Christiansborg forhandlede et nyt skilsmissesystem, var der stor debat om, hvorvidt forældre, som står over for en skilsmisse, skal tvinges til mægling. I sidste ende endte det dog med, at mæglingen blev et frivlligt tilbud i den såkaldte refleksionsperiode.

quote Der er ingen tvivl om, at vi har manglet en eller anden mulighed for at kunne lægge pres på, så både mor og far kunne deltage.

Jørgen Fjeldsted, familiebehandler i Ballerup Familiehus

- Der er ingen tvivl om, at vi har manglet en eller anden mulighed for at kunne lægge pres på, så både mor og far kunne deltage. Det har tit været sådan, at den ene part har sagt ja og så har den anden sagt nej, siger Jørgen Fjeldsted og fortsætter:

- Det er meget svært at få dem til at sige ja, men hvis der er et pres på fra det offentliges side på, at man skal deltage i sådan noget her, når det er vanskeligt for ens barn, så bliver man lidt presset til, at man skal deltage i det. Og en eller anden form for pres tror jeg kunne være rigtig godt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik