Kommune har samlet alle coronasmittede ældre på ét sted – men det møder kritik fra pårørende

Pårørende til plejehjemsbeboere i Ballerup er godt fortørnede over, at kommunen har valgt at placere coronasmittede i én afdeling på et ellers coronafrit plejecenter.

Ældre er nogle af de mest sårbare, når det gælder smitte med Covid-19 og virussens mulige konsekvenser.

For at inddæmme smitte blandt plejehjemsbeboere har man i Ballerup Kommune valgt at samle samtlige coronasmittede ældre fra kommunens plejehjem på ét plejehjemsafsnit.

Det særlige coronaafsnit ligger på >Plejecenter Sønderhaven. Men her er flere pårørende til både beboere og ansatte utilfredse med placeringen af corona-afsnittet.

quote Jeg ved godt, at man kan have værnemidler og alt muligt på. Men derfor har jeg alligevel lov at være nervøs

Marion Simonsen, mor til ansat på Plejecenter Sønderhaven

Det gælder blandt andre Linea Slagslunde, som er barnebarn til en af beboerne.

- Det kommet meget bag på os, at der allerede er coronasmittede inde på det plejehjem, hvor min mormor bor, siger Linea Slagslunde, hvis familie først fik kendskab først fik kendskab coronaafsnittet, da de faldt over et læserbrev i den lokale avis.

Linea Slagslunde er bekymret for sin mormor.
Linea Slagslunde er bekymret for sin mormor.
Foto: TV 2 Lorry

Og spørger man Linea Slagslunde, så er hun og hendes familie heller ikke i tvivl om, at personalet gør alt, hvad de kan for at begrænse smitterisikoen.

- Men der er jo ikke nogen, som kan give nogle garantier i den her ekstraordinære situation. Og det eneste, vi ved, er, at Ballerup Kommune med fuldt overlæg jo har bragt smitten ind i plejehjemmet - og det er det, der gør os utrygge, siger Linea Slagslunde.

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger var ingen af de 48 beboere på Plejecenter Søndershaven smittede med coronavirus, da Ballerup Kommune traf beslutningen.

Der adgang til coronaafsnittet til venstre for plejehjemmets hovedindgang.
Der adgang til coronaafsnittet til venstre for plejehjemmets hovedindgang.
Foto: TV 2 Lorry

I lokalavisen Ballerup Bladet har kommunen forsvaret beslutningen med, at de smittede beboere midlertidigt er indlogeret på et afsnit, som er helt isoleret - og langt fra andre plejeboliger.

Mor til ansat er nervøs

Men den forklaring betrygger ikke Linea Slagslunde og hendes familie.

- Jeg kender plejehjemmet godt, og der er ikke særligt store afstande derinde. Der, hvor de coronasmittede patienter er, har jeg også haft min daglige gang, fordi min mormor har boet der på et tidspunkt, men nu bor på anden sal, siger hun.

Marion Simonsen deler samme bekymring. Hendes datter arbejder på Plejecenter Sønderhaven, men er ikke selv nervøs ligesom moren.

- Jeg ved godt, at man kan have værnemidler og alt muligt på. Men derfor har jeg alligevel lov at være nervøs.

Marion Simonsen er en af flere bekymrede pårørende. Hendes datter arbejder på Sønderhaven.
Marion Simonsen er en af flere bekymrede pårørende. Hendes datter arbejder på Sønderhaven.
Foto: TV 2 Lorry

- Men man gør sig nogle tanker, fordi hun bor i et hjem, hvor både hendes mand har astma og barnet har astmatisk bronkitis. Og når drengen anstrenger sig fysisk, så kan han ikke få vejret, siger Marion Simonsen.

Centerchef: - Vi har taget alle nødvendige forholdsregler

Ifølge Susanne B. Jørgensen, der er centerchef for Voksne og Sundhed i Ballerup Kommune, så har kommunen på intet tidspunktet forudset de voldsomme reaktioner på Plejecenter Søndershavens særlige corona-afsnit. Og derfor har kommunen ikke informeret så meget.

- Vi har gjort det med baggrund i Sundhedsstyrelsens anbefalinger og faglige vurderinger, og vi har taget alle nødvendige forholdsregler. Så vi er helt sikre på, at smittede borgere, der kommer ind i den afdeling overhovedet ikke - hverken de eller medarbejderne - bliver konfronteret med nogle af de andre i huset, siger centerchefen.

Susanne B. Jørgensen er centerchef for Voksne og Sundhed i Ballerup Kommune.
Susanne B. Jørgensen er centerchef for Voksne og Sundhed i Ballerup Kommune.
Foto: TV 2 Lorry

Allerede om ganske få dage er det slut med det særlige coronaafsnit på Plejecenter Søndershaven.

- Vi ser, at nogle af dem, der bliver syge faktisk er syge i rigtig lang tid. Og på den baggrund tænker vi, at så afsnittet ikke er stort nok længere. Der er nemlig otte pladser, og vi har brug for flere pladser. Og derfor vælger vi at flytte afsnittet i næste uge, siger Susanne B. Jørgensen.

Ballerup Kommunes nye coronaafsnit for ældre borgere vil få 16 pladser, og denne gang kommer det til at ligge i en helt separat bygning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

gfnfgn

Akutberedskabet opfordrer borgere i Københavns nordvestkvarter til corona-test inden genåbning

gfnfgn

Udbrud af 'skrækkelig' mutation overrasker ikke beboere: - Ingen holder afstand

20070614-190907-5-1920x1284we

Fodbold-klubber i coronaoprør: "Smitten kan eksplodere"

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere