Hunden Ginger skræmt af fyrværkeri: Nu er den død

En familie i Ballerup er i sorg over, at deres hund er død. Bomuldshunden Ginger blev skræmt af fyrværkeri, og kom desværre aldrig hjem igen

Når Berit Weiss og hendes familie går ind i det nye år, så bliver det uden deres lille elskede hund, Ginger.

Den lille hvide bomuldshund af racen Coton de Tulear løb væk fra familiens hjem i Ballerup ved 18-tiden den 27. december, men to dage senere blev den fundet død om morgenen på en nærliggende motorvej og har efterladt familien i sorg. Ginger blev kun to år gammel.

Det var lyden af fyrværkeri, der pludselig skræmte Ginger så meget, at hun gik i panik og flygtede.

- Vi havde gæster, der var ved at gå, så vi stod i vores egen indkørsel, som vi har gjort 1000 gange før. Vi har altid kunnet kalde hende til os, men denne gang drønede hun bare afsted. Min store søn, som er i meget god form, løb efter hende, men han kunne ikke fange hende, fortæller Berit Weiss.

- Det var ikke fordi, det var kanonslag, men helt almindelig fyrværkeri. Men det blev bare ved og ved med at skyde, og det tror vi også er grunden til, at hun ikke kom hjem.

Hundrevis hjalp med at lede

Hun skrev efterfølgende en efterlysning på Facebook, og i de næste otte timer gik familien omkring og ledte og kaldte efter Ginger.

Opslaget på Facebook blev delt flittigt i forskellige lokale grupper, og snart var hundredevis af folk ude for at hjælpe med at kigge efter den forsvundne hund.

 - Den opbakning, vi har fået, har været meget rørende og overvældende. Det har været helt utroligt. Vi havde håbet på, at Ginger var løbet ind i en have, hvor hun lå og gemte sig, men lørdag fik vi et opkald fra en person, der havde set hende på motorvejen. Min mand kørte derud, men fandt hende ikke, men kort tid efter ringede politiet, der fortalte at hun var fundet død, siger Berit Weiss.

Et familiemedlem

Og siden da har tårerne trillet ned ad kinderne.

- Vi føler savn, sorg, tomrum. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, det er helt forfærdeligt. Det er min første hund, og man forstår ikke sorgen, før man har prøvet det. Og man ved ikke, hvor meget man knytter sig. Så er der måske nogen, der siger ”det er bare en hund”, men det er det ikke. Det er et familiemedlem.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Bomuldshunden Ginger gik i panik på grund af fyrværkeri. Den løb derfor fra sin familie og kom desværre aldrig hjem igen.
Bomuldshunden Ginger gik i panik på grund af fyrværkeri. Den løb derfor fra sin familie og kom desværre aldrig hjem igen.
Foto: Privat

Berit Weiss fortæller, at Ginger var en sød og nem hund, som der aldrig var problemer med. Og der var aldrig antydningen af, at hun ville løbe væk.

- Vi kunne altid kalde hende til os, og når vi gik tur med hende, kunne hun godt gå et stykke foran, men hun vendte sig altid om, for at holde øje med os. Hun var nærmest lidt genert og sky. Store mænd med hætter eller kasketter kunne hun ikke lide.

Familien har nu begravet deres lille hund i haven, og de har planer om at få en ny hund på et tidspunkt, når sorgen over Ginger har lagt sig.

- I går troede jeg ikke, jeg nogensinde skulle have en ny hund, men det tror jeg alligevel, at vi skal. Nu må vi se på det, når der er gået lidt tid, lyder det fra Berit Weiss.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere