Hed finale i Ballerup: Par nummer 7 trak det længste strå

Det danske par nummer 7 vandt den 54. udgave af det legendariske 6-dagesløb efter en intens finale.

Sent tirsdag aften blev 6-dagesløbet vundet af det danske par nummer 7 i Ballerup Super Arena. Parret, der i år blev udgjort af rytterne Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv, lå ellers ikke først for til toppen af podiet, før den sidste jagt blev indledt tirsdag aften.

Efter de fem første dage førte det belgiske par nummer 2 med en enkelt omgang ned til danskerne, som var at finde på løbets tredjeplads. Derfor var der varmet op til en højspændt finale, hvor det endelige slag skulle slås.

Her levede det danske par op til favoritværdigheden og vandt med et mulehår ned til det belgiske par, som blev forvist til andenpladsen.

Se sportschef for 6-dagesløbet, Jimmy Madsen, fortælle om stillingen på den sidste aften i Ballerup Super Arena i ovenstående klip.

Par nummer 7 tog føringen fra belgierne med 22 omgange tilbage, og formåede altså at holde skansen i resten af løbet. Den danske sejr i det traditionsrige løb var imponerende nummer 11 i rækken for veteranen Alex Rasmussen, mens sejren var den første for den unge Jesper Mørkøv.

Traditionen om par nummer 7 er nærmest legendarisk dansk banecykling. Her startede Kay Werner Nielsen og Evan Klamer med 7-tallet på ryggen til det københavnske 6-dagesløb i 1953. Siden har rytterne været mange, og sejrene ligeså. Fælles for langt de fleste ryttere som har været par nummer 7 er, at de, traditionen tro, er danskere.

Vinderparret sluttede med 389 point, mens forfølgerne fra Belgien og Østrig måtte nøjes med 272 og 164 point.