"Folk i Ballerup er ikke født voldelige - de har et valg"

Kunstneren Kristian von Hornsleth undrer sig over tildækningen af hans skulptur, Love Buster

- Det er budbringeren, man vælger at skyde her.  Men jeg kan godt forstå det - jeg håber dog, at de får en anden opfattelse, når tiøren er faldet.

quote Hvis man har køkkenskuffen fyldt med knive vælger man selv, om man vil skære brød eller stikke nogen ned.

Kristian von Hornsleth, kunstner

Kunsteren Kristian von Hornsleth, er lettere forundret over forsøget på at tildække hans skulptur, Love Buster, i Hede-Magleparken i Ballerup i går.

Skulpturen er et fem meter højt knojern i blankpoleret stål. I de huller, der er til fingrene i knojernet, har han indsat hjerter.

Et valg mellem vold og kærlighed

- Jeg gider ikke det der dekorations-pis, som kunst kan være. Kunst skal kunne noget. For mig skal kunst være en erkendelsesrejse - ligesom landsbyprojektet i Afrika - hvor man kan spørge - "Er det det, I vil have". Og her handler det så om at fortælle folk i Ballerup, at de har et valg. De har et valg mellem vold og kærlighed. De kan vælge at se mindre TV og gå mindre på grillbar - og så gøre noget andet i stedet for. De kan vælge kærligheden, siger fra Kristian von Hornsleth til TV 2 Lorry.

Han mener, at den menneskelig natur - og kultur er voldelig.

- Mennesket er den mest voldelige race. Men inden i det hele findes ideen om kærlighed. Det er det, jeg gerne vil fortælle. Hvis man har køkkenskuffen fyldt med knive, så vælger man jo selv, om man vil bruge dem til at skære brød med - eller til at stikke nogen ned med, siger han.