Efter dødsulykke på legeplads - firma får bøde på 10.000 kr.

Legepladsproducent får bøde på 10.000 kroner for en ulykke der kostede en kvinde livet på en legeplads på Baltorpvej i Ballerup sidste år.

Sagen om en dødsulykke sidste år i april på en legeplads i boligselskabet Baldersbo i Ballerup er slut.

Det oplyser, Søren B. Christiansen, direktør for Baldersbo, i en skrivelse til TV 2 Lorry.

Ved ulykken mistede en 31-årig kvinde livet, da gyngestativet, der holdt en redegynge, som kvinden sad i, væltede og ramte hende i hovedet. Ulykken skete ved en 75-års fødselsdag, og til stede ved ulykken var flere børn, der var vidne til dødsulykken.

De efterfølgende tekniske undersøgelser viste, at gyngestativet ikke var fastgjort tilstrækkeligt. Gyngestativet var opsat af virksomheden Ludus kort tid for inden.

- Sagen er slut for vores vedkommende. Virksomheden har modtaget en bøde i sagen på 10.000 kroner, og den har de betalt, siger Bo Bjerregaard, der er anklager ved Københavns Vestegns Politi, i skrivelsen.

Udover bøden er der ikke yderligere sanktioner mod virksomheden, der altså må fortsætte med at opsætte legepladser rundt om i landet.

- Vi har ingen fortilfælde med gyngestativer der ikke er monteret korrekt.  Den udmålte bøde svarer til bødeniveauet i sammenlignelige sager, siger Bo Bjerregaard.

Artiklen fortsætter under billedet.

Gynger i Baldersbo er blevet afspærret efter ulykken.
Gynger i Baldersbo er blevet afspærret efter ulykken.
Foto: Anna Clara Ingemann - TV 2 Lorry

Landets mest sikre legepladser 

På trods af den tragiske baggrund glæder Søren B. Christiansen sig over, at Baldersbo ikke kunne lastes for noget. Men han har heller ikke brug for at pege fingre af andre.

- Vi har købt et produkt, som var blevet sat op, og det troede vi jo på duede, når det var sat op af en autoriseret legepladsproducent. Det viste sig så, at det kunne vi ikke gå ud fra, siger han til TV 2 Lorry.

Boligselskabets hovedfokus efter ulykken har hele tiden været at undgå, at det kunne ske igen i fremtiden.

Derfor er gynger med mere, som er fra Ludus, taget ned og erstattet med andre legeredskaber på Baldersbos omkring 50 legepladser. I alt har man brugt fire millioner kroner på at udskifte legepladsudstyr.

- Jeg tør godt påstå, at vi i dag har nogle af landets mest sikre legepladser, siger Søren B. Christiansen.

Udover nyt udstyr på legepladserne er de alle blevet gennemgået af en uvildig legepladsinspektør. Samtidig har alle medarbejdere været på kursus i legepladssikkerhed, og i fremtiden vil alle legepladser blive visuelt inspiceret ugentligt og ekstra kontrolleret ved egen kontrol hver tredje måned og inspiceret af en ekstern certificeret legepladsinspektør hvert år.

Såfremt der ved kontrollerne opdages sikkerhedsfejl på legepladserne eller på legeredskaberne, vil de blive lukket ned til de er blevet udbedret.

- Jeg vil gerne sende en appel til andre der har vare fra Ludus. Se nu at få det tjekket, se nu at få mærket efter i jeres mave, om I har det godt med, at det stadig står der. For vi har kunne konstatere, at der var noget, som ikke var korrekt opsat, siger Søren B. Christiansen.

Hos Ludus har man været rystet i hele perioden over at dødsulykken kunne ske. Man har lavet legepladser i 30 år og har aldrig haft en lignende episode. Efterfølgende har man fået gennemtestest den måde, som gyngestativet er blevet sat op på, og det er blevet godkendt af nordisk legetøjsinstitut, forklarer Steen Møller, ejer af Ludus.

- Fremadrettet skal vi sikre os, at de kunder, der køber vare af os, har en byggetilladelse. Samtidig skal de oplyses endnu bedre om, hvilke pligter der er for at efterse stativerne, siger Steen Møller, til TV 2 Lorry.

Han synes, at appelen fra Søren B. Christiansen er helt fin.

- Kunderne skal jo være opmærksomme på det ansvar, de har med at efterse stativerne og sikre, at de står ordentligt, Steen Møller.

Respekt for familien.

I dag er der ikke et lignende gyngestativ, hvor det fra ulykken stod. I stedet har man anlagt en sandkasse.

- Gyngen er væk er respekt for familien. Det skal de ikke kunne kigge ned på her. Selvfølgelig har vi gynger andre steder, og det skal vi blive ved med. Det er jo et fantastisk legeredskab, siger Søren B. Christiansen til TV 2 Lorry.

Efter ulykken sidste år blev alle legepladserne i Baldersbo spærret af – og de blev først tilgængelig igen, da de var godkendt af legepladsinspektøren.

På baggrund af den tragiske sag gik Ballerup Kommune også i gang med at gennemgå alle deres legepladser, både på institutioner og 'i det fri' for at sikre, at der ikke kan ske noget lignende igen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedssalon sigtet for niende gang for at holde åbent

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere