Familie fik torpederet hækken: Forsøger nu at råbe kommunen op

Tirsdag formiddag fik en familie i Ballerup et chok ved synet af en ødelagt hæk, efter at en bil havde kørt direkte ind i deres have gennem hækken.

Tirsdag eftermiddag blev en familiefar fra Ballerup noget chokeret, da han skulle lægge sit barn til at sove i barnevognen ude i haven.

Et kæmpe stykke af familiens hæk var blevet torpederet af en bil, som var kørt igen.

Familien bor ud til den meget trafikrerede vej, Råmosevej i Ballerup, hvor der ofte køres for stærkt. Desuden ligger familiens have lige ud til et kraftigt sving, som vejen tager, og her gik det altså galt for en bilist, som mistede herredømmet over sin bil.

quote Min første tanke var, at tænk hvis der var sket noget med vores børn, det er jo slet ikke til at tænke på

Nicola Morrison Stojanovic

Nu efterlyser familien vidner til hændelsen i et opslag på Facebook og forsøger samtidig at råbe kommunen op.

- Min første tanke var: 'Tænk, hvis der var sket noget med vores børn, det er jo slet ikke til at tænke på', fortæller moren i hjemmet, Nicola Morrison Stojanovic, til TV 2 Lorry.

Familien er taknemmelig for, at barnevognen ikke stod ude i haven, da bilen dundrede ind i haven, og at ingen børn eller voksne opholdt sig derude.

Efterfølgende har familien kunnet finde flere ødelagte dele fra bilen rundt omkring i haven. De har i samme forbindelse kontaktet politiet.

Bilen som har kørt ind i familiens hæk har tabt flere dele som lå spredt rundt i haven.
Bilen som har kørt ind i familiens hæk har tabt flere dele som lå spredt rundt i haven.
Foto: Nicola Morrison Stojanovic

Politiet har oplyst, at de ikke kan gøre noget, men opfordrer derimod familien til at gå i dialog med kommunen.

Byggede legeområde i modsatte ende af haven

Det er ikke helt nyt for Nicola Morrison Stojanovic, at familiens hus ligger ved et farligt sving. Da familien i 2014 købte huset, valgte de at indrette legeområdet i modsatte ende af haven, langt væk fra hækken ud til vejen.

Siden da har Nicola og hendes mand forsøgt at råbe kommunen op og få dem til at lave nogle ændringer, som gør det mindre farligt at bo lige ud til det skarpe sving, men uden resultat.

- For lidt under et år siden satte kommunen sænk farten skilt op, fra 80 kilometer i timen til 60, men det har jo ikke rigtigt ændret noget vel, siger Nicola Morrison Stojanovic og fortsætter:

- Vi vil jo gerne have autoværn op og få lov til at få et forstærket hegn, så det ikke er muligt, at der igen ender en bil i vores have, siger hun.

Familien har også et højt ønske om at få lavet bump på vejen og en indsnævring, som tvinger bilister til at sænke farten.

Familiens hus er det røde murstenshus på fotoet, og det er dér hvor Råmosevej svinger skarpt, at en bil tirsdag mistede herredømmet over sin bil og kørte direkte gennem hækken.
Familiens hus er det røde murstenshus på fotoet, og det er dér hvor Råmosevej svinger skarpt, at en bil tirsdag mistede herredømmet over sin bil og kørte direkte gennem hækken.
Foto: Google maps

Råmosevej strækker sig cirka over en kilometer og er en forbindelsesvej mellem to lidt større veje, Ågerupvej og Baltorpvej hvorfor der ofte bliver trådt til på speederen for at komme fra den ene ende til den anden ende.

Flere naboer i området har haft dialog med kommunen om den alt for høje fart. Indtil videre har resultatet været en fartbegrænsning på 20 kilometer. 

Kommunen: En svær vej

Hella Hardø Tiedemann er formand for Teknik -og Miljøudvalget i Ballerup Kommune, og hun er godt klar over, at der bliver kørt for stærkt på strækningen.

Derfor har hun været med til at indføre en hastighedsnedsættelse på strækningen på Råmosevej.

quote Dem der vil køre for stærkt, gør det uanset om der står 50 eller 60 på skiltet. De skal fysisk forhindres i form af bump eller indsnævring af kørebanen

Nicola Morrison Stojanovic

- Det er nemt nok at sætte mere skiltning op, men det er en svær vej, for den bliver også brugt til arbejdspladskørsel, fordi der ligger et busfirma med busdepot på vejstrækningen, siger Hella Hardø Tiedemann til TV 2 Lorry og uddyber:

- Der er strenge regler for busser og lastbiler, når det eksempelvis kommer til vejbump, så derfor er det en kompliceret strækning. Men der er et problem med for høj fart på vejene. Det er blevet omkostningsfrit at køre for stærkt, og jeg kunne godt ønske mig, at der var mere politi på vejene, siger hun.

quote Politisk ville det ikke røre mig at ændre på det hjørne. Jeg kunne godt tænke mig at komme på besøg med en centerchef hos familien, og drøfte løsninger over en kop kaffe. Det ville være en god start

Hella Hardø Tiedemann, formand for Teknik -og Miljøudvalget i Ballerup Kommune

Hun peger samtidig på en mulig løsning med endnu en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i stedet for de nuværende 60 kilomter, som man må køre på Råmosevej.

Flere naboer, heriblandt Nicola Morrison Stojanovic, er dog overbeviste om, at fartbegræsningskilte og øget politi ikke er nok.

Man kan se tydelige spor fra bilens hjul, som er fortsat langt i haven.
Man kan se tydelige spor fra bilens hjul, som er fortsat langt i haven.
Foto: Nicola Morrison Stojanovic

- Jeg tænker desværre, at en hastighedsnedsættelse på 50 kilometer i timen ikke ville ændre ret meget. Dem, der vil køre for stærkt, gør det uanset om der står 50 eller 60 på skiltet. De skal fysisk forhindres i form af bump eller indsnævring af kørebanen, siger Nicola Morrison Stojanovic og appellerer kraftigt til, at man også opsætter skilte med varsel om skarpt sving.

Må ikke sætte forstærket hegn op

Da familien købte grunden af kommunen, blev det fastslået, at familien kun måtte hegne haven ind med levende hegn i form af hæk. Dette for at sikre indkig til Råmosen, som ligger bag familiens hus, og det blev begrundet med hensynet til de kulturhistoriske værdier i området.

Det har Nicola Morrison Stojanovic dog svært ved at forstå, da der ifølge hende er mulighed for kig til Råmosen på det meste af strækningen på Råmosevej.

- Ballerup borgeres behov for at se Råmosen igennem vores have vejer åbenbart tungere, end at vi kan sikre os i vores egen have for eksempel ved at bygge en mur eller andet massivt hegn. Det giver for mig ingen mening, siger Nicola Morrison Stojanovic.

Nede i bunden ses familiens hus med rødt tag. Det brune område er Råmosen.
Nede i bunden ses familiens hus med rødt tag. Det brune område er Råmosen.
Foto: Google maps

Dialogkaffe og mulige løsninger

Hella Hardø Tiedemann kan godt se det problematiske i, at familien ikke kan få lov at sikre haven.

Først og fremmest vil hun mødes med familien over en kop kaffe.

- Politisk ville det ikke røre mig at ændre på det hjørne. Jeg kunne godt tænke mig at komme på besøg hos familien med en centerchef og drøfte løsninger over en kop kaffe. Det ville være en god start, siger Hella Hardø Tiedemann.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere