Christina spottede stork i Måløv og undrede sig

Sidste år blev årets første stork set på en lygtepæl i Hvidovre. Men nu er Christina Rønsholt på sin søndagstur set en stork, som hun spørger, om kan være den første.

Christina Rønsholt var ude og gå søndagstur med sin mand, da hun fik øje på storken.

Storken begynder som regel at yngle i løbet af marts og april.
Storken begynder som regel at yngle i løbet af marts og april.
Foto: Christina Rønsholt

Den sad på en skorsten i Måløv ikke langt fra Kildedal station.

- Vi var egentlig bare ude og gå en tur, da jeg fik øje på den. Jeg kunne ikke lige se, om det var en stork eller fiskehejre, men jeg tog et billede, og min mand sagde, at jeg da skulle sende det ind et sted, siger Christina Rønsholt til TV 2 Lorry.

Storken er mytisk forbundet med flere ting som blandt andet at bringe børn og sprede lykke. Om lykken vil sprede sig i Måløv i den kommende tid må vise sig.

Som nævnt er det først lidt senere på året, man normalt kan opleve storken, og det var også det, der fik Christina Rønsholt til at tage billeder.

- Jeg ved ikke ret meget om fugle, men jeg synes da nok, at det var lidt tidligt, jeg skulle støde på sådan en.

Sidste år havde årets første stork valgt et mere urbant tilholdssted. Her blev den nemlig set på en lygtepæl i Hvidovre.

Ikke årets første stork

Ifølge storkene.dk's formand, Jess Frederiksen, var der ikke tale om årets første stork, men derimod storken Oskar, der siden 2011 har overvintret i Veksø lige syd for stationen.

- Om et par uger – eller senest midt i marts - drager han hjem til Skåne, hvor konen formentlig støder til ham, skriver Jess Frederiksen i en mail til TV 2 Lorry.

Han forventer, at den første stork først ankommer til Danmark i marts eller slutningen af februar.

Sidste år ankom storken den 25. februar.

Storkene begynder normalt at yngle i løbet af marts og april. Efter ynglesæsonen, er det normalt, at storkeungerne trækker bort først, og at forældrefuglene bliver et stykke tid længere, nogle gange helt til oktober. 

I følge storkene.dk har storken svært ved at trives i det monokulturelle landskab vi har i dag, da  den har svært ved at finde føde. De appellerer derfor til, at der i Danmark bliver sat flere storkereder op.