Bykonger skaffer partifæller alle formandsposterne

I de to socialdemokratiske højborge Ballerup og Rødovre er konstitueringen faldet på plads. Alle formandsposter går til borgmestres partifæller.

Foto: Bjarne Lüthcke - Scanpix & valgfoto

Nu er det faldet på plads i både Ballerup og Rødovre, hvem der skal have borgmesterkæden om halsen, og hvilke partier der får udvalgsformandsposter.

I Ballerup og Rødovre har Socialdemokratiet absolut flertal i den nye kommunalbestyrelse, og i begge kommuner er konstitueringerne brede: I Rødovre var alle partier bortset fra De Konservative en del af aftalen, mens alle partier var med i Ballerup.

- Det er vist ingen hemmelighed, at der er andre steder, hvor politikerne har det lidt svært med hinanden, og det giver et dårligt indtryk. Vi får de bedste løsninger for Rødovre, når alle arbejder konstruktivt sammen for det lokalområde, som vi jo alle holder så meget af, siger borgmester Erik Nielsen om konstitueringsaftalen i Rødovre i en pressemeddelelse. 

Læs også Her er "bykongerne" der kan regere uden støttepartier

Også Jesper Würtzen, borgmester i Ballerup, er godt tilfreds med resultatet: 

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at indgå en bred konstitueringsaftale. En bred aftale, hvor alle partier er med, sikrer et godt og solidt fundament for fremtidens udvikling af Ballerup Kommune, siger han i en pressemeddelelse.

I både Ballerup og Rødovre gik Socialdemokratiet to mandater frem, og i begge kommuner er det mere end sandsynligt, at Socialdemokratiet rager alle formandsposter til sig.

I Ballerup har Venstre fået 2. viceborgmesterposten, mens DF og Enhedslisten har fået henholdsvis 1. og 2. viceborgmester posten i Rødovre.

Aftalerne skal vedtages ved et senere konstituerende møde.

Læs også Rødovre: Socialdemokratiet stormer frem

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik