Bykonger skaffer partifæller alle formandsposterne

I de to socialdemokratiske højborge Ballerup og Rødovre er konstitueringen faldet på plads. Alle formandsposter går til borgmestres partifæller.

Nu er det faldet på plads i både Ballerup og Rødovre, hvem der skal have borgmesterkæden om halsen, og hvilke partier der får udvalgsformandsposter.

I Ballerup og Rødovre har Socialdemokratiet absolut flertal i den nye kommunalbestyrelse, og i begge kommuner er konstitueringerne brede: I Rødovre var alle partier bortset fra De Konservative en del af aftalen, mens alle partier var med i Ballerup.

- Det er vist ingen hemmelighed, at der er andre steder, hvor politikerne har det lidt svært med hinanden, og det giver et dårligt indtryk. Vi får de bedste løsninger for Rødovre, når alle arbejder konstruktivt sammen for det lokalområde, som vi jo alle holder så meget af, siger borgmester Erik Nielsen om konstitueringsaftalen i Rødovre i en pressemeddelelse. 

Også Jesper Würtzen, borgmester i Ballerup, er godt tilfreds med resultatet: 

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at indgå en bred konstitueringsaftale. En bred aftale, hvor alle partier er med, sikrer et godt og solidt fundament for fremtidens udvikling af Ballerup Kommune, siger han i en pressemeddelelse.

I både Ballerup og Rødovre gik Socialdemokratiet to mandater frem, og i begge kommuner er det mere end sandsynligt, at Socialdemokratiet rager alle formandsposter til sig.

I Ballerup har Venstre fået 2. viceborgmesterposten, mens DF og Enhedslisten har fået henholdsvis 1. og 2. viceborgmester posten i Rødovre.

Aftalerne skal vedtages ved et senere konstituerende møde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

ole bjørstorp

Vraget borgmester kan skabe sensationen med nyt parti, vurderer kommentator

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere