Brand: Politi advarer mod ukrudtsbrændere

Brand i garageanlæg i Ballerup mandag formiddag. Politiet advarer mod ukrudtsbrændere.

00:14

1 af 2

Opdateret klokken 12.30...

En ukrudtsbrænder er skyld i, at syv garager i Magleparken i Ballerup mandag er brændt helt ned. Tre biler er stærkt skadede. Pas nu på, lyder det fra politiet.

- En gårdmand har gået og fjernet ukrudt, og så har flammen fra ukrudtsbrænderen fået fat i en trægarage. Der er gået ild i syv garager, og der var biler i flere af dem. Jeg vil tro, at flere af bilerne er totalskadede, siger Per Hansen, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Man skal være meget opmærksom, når man brænder ukrudt af, lyder det fra politiet.

'Det her sker forbavsende tit, og det er en dyr affære. Man skal være forsigtig, når man håndterer en ukrudtsbrænder, og man skal være opmærksom på, hvor man bruger den henne. Folk står også tit det samme sted i ret lang tid, og det er en dårlig idé, siger vagtchef Per Hansen til TV 2 Lorry.

Tal fra Beredskabsstyrelsen viser, at brandvæsenet årligt rykker ud til over 200 brande, hvor ukrudtsbrændere er angivet som årsag.

Skader efter brandene betyder, at der hvert år sendes regninger afsted til forsikringsselskaberne i omegnen af 200 millioner kroner, anslår brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Branden i Magleparken 132-136 i Ballerup blev anmeldt til politiet klokken 09.54 mandag.

Ingen er kommet til skade ved branden.

Video: Private optagelser af Kasper Hansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik