Borgmester og Styrelse med klar opfordring til borgere: Bliv hjemme i påsken!

I flere områder i Ballerup Kommune er coronasmitten stigende, og det har fået Styrelsen for Patientsikkerhed til at reagere.

Udbredt smitte og tårnhøjt incidenstal i både den sydlige og vestlige del af Ballerup fik fredag Styrelsen for Patientsikkerhed til at lukke flere skoler, fritidsordninger og ungdomsklubber for at inddæmme spredningen af coronavirus.

quote Tag nu og bliv testet i påskeferien. Brug ferien til det og hold jer isoleret og hold alle restriktioner, så vi kan lukke op og komme i skole efter påskeferien

Jesper Würtzen, borgmester i Ballerup Kommune, soc.dem.

Nu er smitten også stigende i området Måløv i kommunen, og derfor er der igangsat en opsøgende indsats om test i håbet om at undgå nedlukning af flere skoler.

- Vi har opfordret folk til at blive testet – særligt i de områder, hvor vi har set smitten den er høj. Det gælder i Ballerup Syd og Vest, og nu går vi også ud og siger, at borgere i Måløv skal lade sig teste på vores testcentre, siger borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen (S), til TV 2 Lorry, og tilføjer:

- Lige nu siger Styrelsen for Patientsikkerhed, at der er en høj smitte i Måløv og Østerhøj-området, og derfor går vi ind og siger ’tag nu og bliv testet i påskeferien. Brug ferien til det og hold jer isoleret og hold alle restriktioner, så vi kan lukke op og komme i skole efter påskeferien’.

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed bakker man netop op om borgmesterens strategi.

- Noget af det, som er rigtig vigtigt, er, at man som borger i Ballerup Kommune følger de generelle anbefalinger om afstand og ikke at samles for mange. Og så at lade sig teste – og det er der gode muligheder for i Ballerup, siger Bente Møller, som er enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, til TV 2 Lorry.

Vil ikke afvise flere skolelukninger

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er det særligt i Pederstrup og Måløv sogn, at smitten med coronavirus er høj.

Både Hedegårdsskolen og Baltorpskolens afdelinger Grantoften og Rugvænget ligger i Pederstrup Sogn. Sammen med de tilhørende skolefritidsordninger og to ungdomsklubber er skolerne lukket frem til og med 11. april – altså en uge efter påske.

Hvorfor skal de holde lukket i en hel uge efter påske også?

- Årsagen er, at vi ved, at der altid sker en smittestigning i dagene efter store ferier. Det her er et forebyggende tiltag for at undgå yderligere smittespredning i Ballerup Kommune, forklarer Bente Møller, som heller ikke vil afvise, at flere skoler kan blive lukket, hvis smittestigningen fortsætter.

- Det kan vi ikke udelukke. Det kommer an på, hvordan tallene ser ud fremadrettet. Vi følger dem dagligt, og hvis vi igen ser smittetallene i nogle af sognene eller i nogle af kommunerne, så er det et af værktøjerne, vi har, for at komme smitten til livs og dermed åbne resten af samfundet.