Ballerup bidrager mest til dansk økonomi

Ballerup er den kommune i Danmark, der har det største bidrag til bruttonationalproduktet. Erhvervsliv er en del af vores DNA, siger borgmesteren.

356 procent.

quote Erhvervslivet er en del af vores DNA i Ballerup og har været det gennem rigtig mange år. Vi har villet være den kommune, der lægger kvadratmeter til de virksomheder, der skal trække hele væksten i hovedstadsområdet

Jesper Würtzen, borgmester, Ballerup, Soc.dem.

Så meget udgør Ballerups bidrag til bruttonationalproduktet pr. indbygger i forhold til landsgennemsnittet – og det gør kommunen til Danmarksmester i at bidrage til samfundsøkonomien.

Det viser en særkørsel, som Danmarks Statistik har foretaget for kommunernes forening, KL – men selv om tallene er nye, kommer de ikke bag på Ballerups borgmester Jesper Würtzen, hvis kommune lægger et godt stykke over nummer to på listen, Billund, med 281 procent.

- Erhvervslivet er en del af vores DNA i Ballerup og har været det gennem rigtig mange år. Vi har villet være den kommune, der lægger kvadratmeter til de virksomheder, der skal trække hele væksten i hovedstadsområdet, siger han til TV 2 Lorry.

Blot 10.000 bor i kommunen

Tallene kan ikke ses som et billede på velstanden i kommunerne, men snarere som et billede på, hvor store forskelle der er på værdiskabelsen i kommunerne.

Af de 42.000 arbejdspladser, der er i Ballerup, er de 32.000 nemlig bosat uden for kommunen. Det betyder, at de betaler personskatterne i hjemkommunen.

- Vi skal ikke pibe, men vi får kun ejendomsskatterne og dækningsafgiften. Hvis ikke en virksomhed tjener noget, får vi heller ikke noget. Og selv hvis de gør, er vores andel kun seks procent af de 22 procent, de betaler i virksomhedsskat, siger Jesper Würtzen.

Flere virksomheder på vej

Alene i 2015 inddrev Ballerup 462 millioner kroner i selskabsskat, mens dækningsafgiften, der er en skat på erhvervsejendomme, bidrog med 86 millioner kroner.

Siden området omkring Lautrupgaard blev udviklet i 1960’erne har Ballerup haft held med at tiltrække en række virksomheder inden for både it- og medicinalbranchen, eksempelvis Novo Nordisk, Pfizer, Atea, Nets, KMD, IBM og Siemens. Og fokus er nu på at tiltrække endnu flere.

I området omkring Kildedal Station vil Ballerup forsøge at tiltrække medico-virksomheder, fortæller Jesper Würtzen. 

Så meget bidrager kommunerne til bruttonationalproduktet

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere