App fjerner graffiti på 24 timer

I Ballerup bliver en særlig app flittigt brugt til at anmelde graffiti og tags rundt om i kommunen. På et døgn kan kommunens mand nå frem.

Det hvæser og larmer fra det enorme tryk på det vand, der sprøjtes ud på det farverige graffitimaleri i en af Ballerups mange tunneller.

Claus Løfberg, håndværker i Vej og Park, fjerner graffiti efter et tip fra en borger. Det er kommet ind via en app på kommunens hjemmeside, Ballerup Borgertip.

- Vi har flere øjne på samme problem, når borgerne hjælper os via appen, siger Johnny Holmlund, Driftsleder hos Vej og Parkcenter i Ballerup kommune.

- Især i yderområdene, hvor vi måske ikke kommer forbi så tit, siger han til TV 2 Lorry i dag.

Kommuner der har appén "Borgertip":

Sparer et led

Det nuværende system har været i brug i halvandet år. Siden årsskiftet er der i alt kommet 2507 tip ind via appen. 136 har specifikt handlet om graffiti.

- Hver morgen klokken 6.00 åbner Johnny Holmlund systemet bag appen på sin computer og danner sig et overblik over dagens opgaver. 

- Vi samler dem i stakke og fordeler ud til medarbejderne via iPads. Så kører de ud og kan straks gå igang med at smøre rensemiddel på væggene og spule, siger Johnny Holmlund.

Systemet sparer kommunen for et led. Fordi beskeden ikke skal ind omkring et skrivebord, men kommer direkte ud til driftslederen. 

 

Væk med bandegraffiti hurtigt

For et par år siden valgte Ballerup at prioritere at få en pænere by. Især i forhold til at få graffiti væk.

- Vi prioriterer at få bandegraffiti væk hurtigere end andet. Det skal ikke se ud, som om banderne styrer her i byen, siger Jesper Würtsen, borgmester i Ballerup, Socialdem.

- Grunden til, at vi valgte den her app, er at den giver større borgerinddragelse. Borgerne ser ofte ting, som vi oppe på kommunen ikke ser, siger borgmesteren i Ballerup. 

Så meget bruger kommunerne på graffiti om året

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere