Alliance mod ballademagere i Ballerup

To mænd skal flytte langt væk fra deres lejligheder som resultat af nultolerancepolitik i boligselskaber.

00:30

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Boligselskaberne AAB og Baldersbo i Ballerup gider ikke mere ballade. Derfor bliver to yngre mænd nu snart smidt af deres lejligheder - og de kan ikke bare flytte længere ned af vejen.

Boligselskaberne har i fællesskab indført en nultolerancepolitik for at holde uromagere og kriminelle langt væk, skriver Politiken.

De to boligselskaber sender samtidig et klart budskab til de øvrige beboere: Hvis I laver ballade i vore nærområde, kan I også blive smidt ud - og det kan også ramme hele familier.

- Vi sender dette signal for at fastslå, at vi ikke finder os i, at nogle få ødelægger det for de mange, siger Søren B. Christiansen til Politiken. Han er direktør i Baldersbo, det ene af boligselskaberne i Hede-Magleparken.

Partnerskabet mellem de to boligselskaber kan lade sig gøre, fordi Folketinget har bestemt, at politiet må udlevere oplysninger til lokale boligselskaber om personer, der er dømt for kriminalitet begået i deres område.

En anden ny lovparagraf betyder, at forskellige boligselskaber inden for samme bebyggelse også har fået lov til at udveksle personoplysninger med hinanden.

Initiativet i Ballerup hilses velkommen af boligselskabernes organisation, BL. Her kalder direktør Bent Madsen nultolerancepolitikken for 'sund fornuft'.

Bent Madsen fortæller til Politiken om en sag i Sjælør i Valby, hvor en mand blev sat ud af boligselskabet på grund af uro og kriminalitet, men kommunen anviste en bolig til ham i et andet boligselskab i samme område - 60 meter fra mandens gamle bolig.

På den måde er udsættelsen fra lejemålet jo bare en teknikalitet uden virkning, siger Bent Madsen til Politiken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik