Alliance mod ballademagere i Ballerup

To mænd skal flytte langt væk fra deres lejligheder som resultat af nultolerancepolitik i boligselskaber.

Boligselskaberne AAB og Baldersbo i Ballerup gider ikke mere ballade. Derfor bliver to yngre mænd nu snart smidt af deres lejligheder - og de kan ikke bare flytte længere ned af vejen.

Boligselskaberne har i fællesskab indført en nultolerancepolitik for at holde uromagere og kriminelle langt væk, skriver Politiken.

De to boligselskaber sender samtidig et klart budskab til de øvrige beboere: Hvis I laver ballade i vore nærområde, kan I også blive smidt ud - og det kan også ramme hele familier.

- Vi sender dette signal for at fastslå, at vi ikke finder os i, at nogle få ødelægger det for de mange, siger Søren B. Christiansen til Politiken. Han er direktør i Baldersbo, det ene af boligselskaberne i Hede-Magleparken.

Partnerskabet mellem de to boligselskaber kan lade sig gøre, fordi Folketinget har bestemt, at politiet må udlevere oplysninger til lokale boligselskaber om personer, der er dømt for kriminalitet begået i deres område.

En anden ny lovparagraf betyder, at forskellige boligselskaber inden for samme bebyggelse også har fået lov til at udveksle personoplysninger med hinanden.

Initiativet i Ballerup hilses velkommen af boligselskabernes organisation, BL. Her kalder direktør Bent Madsen nultolerancepolitikken for 'sund fornuft'.

Bent Madsen fortæller til Politiken om en sag i Sjælør i Valby, hvor en mand blev sat ud af boligselskabet på grund af uro og kriminalitet, men kommunen anviste en bolig til ham i et andet boligselskab i samme område - 60 meter fra mandens gamle bolig.

På den måde er udsættelsen fra lejemålet jo bare en teknikalitet uden virkning, siger Bent Madsen til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere