Absurd: Mange dukker op med håndgranater

I hele juni måned kan alle frit aflevere deres ulovlige våben, men politiet opfordrer til at man ringer efter dem, hvis man har håndgranater eller sprængstoffer liggende.

Københavns Vestegns Politiet har fået indleveret syv håndgranater siden fredag. Der er nemlig såkaldt frit lejde hele juni måned i alle landets politikredse. Det betyder, at alle kan komme af med deres ulovlige våben uden straf ved at indlevere dem på den stationerne. 

Der er dog to undtagelser: Håndgranater og sprængstoffer. Dem vil politiet meget gerne selv hente, da de kan være farlige. 

- Der er en detonator i, og hvis man kommer til at trække i splitten, så går der et par sekunder og så eksploderer den. I mange er detonatoren fjernet  - og det kan gøre den ustabil. Der er stadig sprængstof i, siger Lars Guldborg, vagtchef ved Vestegnens Politi. 

Han fortæller, at de siden fredag har fået indleveret i alt syv håndgranater. 

- Mange af dem er gamle - helt tilbage fra anden verdenskrig. Folk har beholdt dem som souvenirs, fortæller han. 

Politiet opfordrer folk, der gerne vil af med sprængstoffer eller håndgranater, til at ringe 114, så vil politiet sørge for at det blive afhentet på sikker og forsvarlig vis. 

- Der er risiko for at den går af, når den bliver fragtet fra a til b. Vi kan risikere at skulle afspærre hele politistationen, hvis der er risiko for at ske noget. Så vi vil meget gerne selv afhente. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere