6-dagesløb: Her er Par nummer 7

Når det københavnske 6-dagesløb afvikles i Ballerup Super Arena, bliver det Alex Rasmussen og tyske Marcel Kalz, der skal udgøre det legendariske Par nr. 7.

Det er en tysker! - som danske Alex Rasmussen, skal køre sammen med til den 54. udgave af det historiske cykelløb 6-dagesløbet i København.

Alex Rasmussen og Marcel Kalz får den fornemme ære, at af blive Par nr. 7 den 4. til 9. februar i Ballerup Super Arena. Det blev offentliggjort onsdag aften i forbindelse med det internationale parløb over 100 km i Ballerup Super Arena.

I samme ombæring blev det offentliggjort, at par nr. 9 bliver danske Marc Hester og belgiske Jasper De Buyst, mens par nr. 14 bliver Jesper Mørkøv og tyske Christian Grasmann.

- Vi har valgt at fordele de tre danske profiler, Marc Hester, Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen i tre forskellige par, og givet dem stærke udenlandske makkere. På den måde håber vi at få en spændende konkurrence mellem de tre par. Men dermed ikke sagt, at der ikke er andre par, der kan blande sig i kampen om at vinde, forklarer Jimmi Madsen, sportslig ansvarlig for 6-dagesløbet.

- Der er de seneste år blevet skabt en god tradition for at par nr. 9 kan drille 7'erne, og sidste år så vi, at Jesper Mørkøv og Grasmann også kunne matche de to par. Desuden vil jeg allerede nu gerne pege på belgierne Kenny De Ketele og Moreno De Pauw som et par vi skal regne med i toppen af 6-dages stillingen, forklarer Jimmi Madsen.

Alex Rasmussen sætter rekord i Par nr. 7

Alex Rasmussen bliver dermed for niende gang en del af Par nr. 7, hvilket er rekord. Det bliver dog første gang, at Alex Rasmussen skal køre i det berømte par med en udenlandsk makker.

Alex Rasmussen har syv gange kørt sammen med Michael Mørkøv og en gang med Jakob Piil.

Den nye tyske makker Marcel Kalz er 28 år. Han har vundet fire 6-dagesløb i sin karriere heriblandt i København med Robert Bartko i 2014 og i Bremen med Alex Rasmussen i 2015. I 2015 vandt Kalz med Leif Lampater i Berlin.

De to blev kort efter nr. tre i det 53. københavnske 6-dagesløb.

De øvrige par til sæsonens udgave af 6-dagesløbet i Ballerup bliver offentliggjort i de kommende uger.

Om Par nr. 7

Par nr. 7 er inden for cykelsport det danske favoritpar i seksdagesløb. Par nr. 7 er ofte iført dannebrogstrøjer.

Tilbage i 1950'erne var det cykelrytteren Kay Werner Nielsen, der skabte myten om par nr. 7, først sammen med Evan Klamer og siden med Palle Lykke.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere