Svensk mand fængslet i sag om drive-by-skyderi i Måløv

Københavns Vestegns Politi har sigtet en 28-årig svensk mand for drabsforsøg tilbage i maj måned.

Det udløste en massiv politiaktion, da der søndag den 17. maj blev affyret en hel stribe skud i Måløv ved Ballerup. Foto: Foto: Byrd / Steven Knap

En 28-årig mand, der er sigtet for drabsforsøg, er torsdag blevet varetægtsfængslet frem til den 13. august ved Retten i Glostrup.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev onsdag anholdt i Sverige af svensk politi på anmodning fra Københavns Vestegns Politi.

Læs også Politiet undersøger skudepisode i Måløv

Politiet har sigtet manden, der er svensk statsborger, for drabsforsøg på Måløv Hovedgade i Måløv ved Ballerup søndag den 17. maj omkring klokken 18.30.

Her afgav gerningsmænd i en sort Opel Insignia et større antal skud mod personer i en sort VW Golf – dog uden nogen blev ramt.

Der blev affyret et større antal skud mod personer i denne sorte VW Golf – dog uden nogen blev ramt. Foto: Foto: Byrd / Steven Knap

20-årig fængslet i samme sag

I forvejen er en 20-årig mand varetægtsfængslet for lukkede døre i samme sag, efter han blev anholdt i København den 16. juli.

Siden skudepisoden har vi gennemført en meget omfattende efterforskning, som har tilvejebragt gode spor og identificeret en række mistænkte.

Læs også Skudsag i Måløv: Politiet søger vidner

- Nu fortsætter arbejdet, og jeg udelukker ikke, at der kan blive tale om flere anholdelser i sagen, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose fra Københavns Vestegns Politi i pressemeddelelsen.

Torsdagens grundlovsforhør blev holdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning, og derfor kan pressen og offentligheden på nuværende tidspunkt ikke få indsigt i politiets beviser mod den 28-årige svensker.

Rettens kendelse blev ikke kæret af den 28-årige, og der er nedlagt navneforbud i sagen.

Foto taget ved gerningsstedet.   Foto: Foto: Byrd / Steven Knap

Foto taget ved gerningsstedet.   Foto: Foto: Byrd / Steven Knap

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik