19-årig fængsles og udvises efter grov vold ved hal i Ballerup

Udover salg af hash havde den dømte stukket en bekendt flere gange med en kniv.

Anklageskriftet talte ikke mindre end 23 tiltalepunkter, da en varetægtsfængslet 19-årig mand fra Syrien onsdag sad på anklagebænken i Retten i Glostrup.

Manden er nu idømt fængsel og efter endt afsoning bliver han udvist. 

Sådan skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Hovedpunktet handlede om vold mod en jævnaldrende mandlig bekendt, som den tiltalte stak flere gange i låret med kniv den 7. juni ved Hedegårdshallen.

Knivstikkene var kulmination på et skænderi mellem de to tidligere samme dag. Offeret blev efterfølgende kørt på hospitalet og udskrevet igen samme dag.

I juli fik Københavns Vestegns Politi varetægtsfængslet den 19-årige syrer, som siden da har siddet fængslet .

- Retssystemet har et stærkt fokus på voldskriminalitet, og selvom offeret længe ikke var særlig meddelsom, fik efterforskerne alligevel identificeret og anholdt gerningsmanden, siger anklagerfuldmægtig Anna Winkel i pressemeddelelsen.

Fængsel, udvisning, stor bøde og konfiskation

Den 19-årige syrer sad også tiltalt for i syv tilfælde at have solgt mellem 1 og 84 gram hash til købere.

Det skete blandt andet på Banegårdspladsen, i Hedegårdsparken og fra hans hjem i Ballerup i tiden fra oktober 2018 til februar 2020.

Yderligere tre gange fra september 2019 til juni i år tog politiet ham med hash til eget forbrug - én af gangene under en målrettet aktion mod hashhandel i Centrumgaden, hvor han stak af fra politiet på en stor knallert, kørte mod ensretningen, over for rødt og meget andet, før han blev pågrebet.

Retten i Glostrup idømte den 19-årige mand ni måneders ubetinget fængsel, hvorefter han udvises af Danmark med indrejseforbud i seks år.

- Samlet set er fængselsstraffen og udvisningen et resultat af de løbende lokale politiindsatser i området og ikke mindst en vedholdende efterforskning, siger Anna Winkel.

I straffen talte også besiddelse af en ulovlig kniv for anden gang, hvilket alene udløser syv dages fængsel.

Retten idømte ham desuden en bøde på ikke mindre end 28.000 kroner for de grove færdselsforseelser, frakendte ham retten til at erhverve førerret og konfiskerede 6.650 kr. for hashsalg, digitale vægte, mobiltelefoner og en kniv. 

Politiindsatsen fortsætter

Den 19-årige syrer ankede udvisningen på stedet og er fortsat fængslet.

Selvom en kriminel person nu er fjernet fra gaden, så stopper politiets indsats dog ikke her, lyder fra lokalpolitiet i Ballerup.

- Vi har længe haft et særligt fokus på utryghedsskabende unge rundt om i Ballerup. Det kommer til at fortsætte, og jeg vil igen opfordre borgere og butikker til at kontakte os, hvis man bemærker mistænkelige personer, handel med hash eller andet, som politiet bør kende til, siger Vicepolitiinspektør Thomas Mejborn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Skyderi i Brønshøj

Skyderi i nat – to mænd bragt på hospitalet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere