Flodheste i Zoo får tandlægetjek med gamle meloner

De store dyr har i sandhed en sød tand. Se selv.

Selvom den store flodhest primært lever af græs, så har den også smag for det søde.

Det viser en video, som Zoologisk Have på Frederiksberg har delt på sine sociale medier, med tydelighed.

Her kaster dyrepasser Brian Stefanski økologiske vandmeloner lige lukt ned i gabet på de glade dyr, der dog ikke har lært, at man normalt ikke spiser skallen. 

Madseancen er til glæde for både publikum og dyr, som holder af legen, men den har faktisk også et praktisk formål, forklarer dyrepassen til TV 2 Lorry.

- Når en flodhest åbner munden og viser tænder, så er det faktisk normalt en trusselsadfærd. Men vi har trænet dem ligesom hunde til at åbne munden ved at belønne dem med frugt og grønt, så vi kan tjekke deres tænder, forklarer Brian Stefanski. 

Alle de yderste tænder er til kamp og opvisning. Flodhesten tygger ikke med dem, hvilket man kan se i videoen. 

Skærmydsler kan give tandkødsbetændelse

Det er nødvendigt at tjekke tænderne, fordi de store dyr bruger dem til at slås.

Tyggetænderne sidder som små muslingerækker længere nede i gabet. De yderste rækker er en slags stødtænder, der forholdsvis let knækker eller bliver slået skæve, så der opstår tandkødsbetændelse. 

- De lever i flokke, og de er af natur et dyr, som hellere angriber end at flygte. Der kan altså opstå lidt skærmydsler og boksekampe, så det er vigtigt, at vi holder øje med tænderne, så de har det godt, siger Brian Stefanski. 

Normalt får de æbler om morgenen, men vandmeloner er tydeligvis lige så godt. 

De kommer fra COOP, fordi de ikke dur til at blive solgt i supermarkederne. På den måde går de ikke til spilde. 

- Frugt og grønt har ikke ernæringsmæssig værdi, så det er smart for os at bruge. De spiser græs og skal have fibre normalt, så vi kan give dem vandmeloner i store mængder uden at det påvirker deres fodderplaner, som er ret strikse. Frugten er en slags vand, siger Brian Stefanski.

Også de andre dyr får sommetider lov til at lege med maden. Eksempelvis har elefanterne har fået græskar fra Tivolis halloween-pynt. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik