Kæmpepandaen kommer i 2017

Danmark kommer med i en lille, eksklusiv klub af lande, der har fået pandaer fra Kina. Derfor er Zoos medarbejdere sendt på studietur til kæmpepandaens land.

De er dårende dejlige og slet ikke til at stå for. Derfor bliver de sikkert også et gevaldigt trækplaster, Dronning Margrethes to kæmpepandaer, når de i 2017 indtager Københavns Zoo.

I 2014 forærede Kinas præsident Dronningen Margrethe to af de sjældne pandaer. Eller mere rigtigt,- Danmark fik lov til at leje de to bjørne. Det er kun særligt udvalgte lande, der får lov til det og det signalerer, at Kina har stor tillid til Danmark.

Det er Københavns Zoo, der skal tage sig at de udlånte pandaer og her er forberedelserne for længst gået i gang.

Et helt nyt anlæg er i støbeskeen og en delegation af Zoo-medarbejdere er netop vendt hjem fra studietur til kæmpepandaens land.

- Vi skulle ned og få ideer til, hvordan vores anlæg kan se ud. Som dyrepassere kiggede vi en del på, hvad der var godt ved træningen, og hvordan vi ville kunne lave noget, der fungerer for os, fortæller dyrepasser Pernille Andersen til ZOONYT.

- Det vigtigste for mig på turen var at få etableret et meget konkret samarbejde mellem medarbejdere på alle niveauer i Kina og Danmark. De personlige relationer er enormt vigtige i arbejdet med kineserne, og vi kan trække meget værdifuld viden ud af et godt samarbejde, lyder det fra den administrative direktør, Steffen Stræde.

Skal dyrke bambussen selv

Også Zoos foderansvarlige var med på turen til Kina.  De over 100 kilo tunge bjørne spiser nemlig masser af bambusskud hver eneste dag.

- Jeg skulle kigge på, hvad pandaen har behov for, for at være dækket ind med vitaminer og mineraler. Samt dyrkning af bambus og hvilke sorter bambus, de bruger i Kina, i håb om at vi kan dyrke dem selv, fortæller Anita Haupt Holm.

Og målet er, at pandaerne kommer til at spise dansk dyrket bambus.

- Min opgave er godt i gang. I samarbejde med vores bambusleverandør har vi allerede plantet 3 hektar bambus. Men pandaerne er meget kræsne, og vi ved faktisk ikke, om de vil spise vores bambus. Selvom det er samme sort, de bruger i Kina, er det muligt, at det smager anderledes på grund af de forskellige jordforhold i Danmark og Kina. Vi har endda snakket om at lave nogle smagsprøver og flyve dem ned til de to pandaer vi skal have. Jeg skal også i gang med at finde ud af , om det er muligt at vakuumpakke bambusskud, da jeg godt kan være lidt nervøs for, om vi kan have nok friske skud på lager, fortsætter den foderansvarlige.

Hvornår de to kæmpepandaer kommer til Danmark, er endnu ikke offentliggjort.

- Jeg glæder mig meget til at se gæsternes reaktion på panderne og til at åbne dørene til et ekstraordinært flot pandaanlæg. Og så er pandaen jo det absolut mest markante zoodyr i verden, der flytter os helt op i den internationale superliga, afrunder den forventningsfulde direktør, Steffen Stræde.

Se TV 2 Lorrys indslag fra juli 2014. Som en gestus tilbød Kinas præsident tidligere i år at Danmark og Dronning Margrethe kunne låne pandaerne. Men de to dyr koster flere millioner kroner om året - og dét har bragt sindene i kog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik