Zoo: 520 tons sand sætter fokus på naturbevarelse

For første gang danner Zoologisk Have København rammerne for en stor sandskulpturfestival.

15 kunstnere fra hele verden knokler i de her dage for at forvandle tonsvis af sand til skulpturer i Zoologisk Have.En af dem er Baldrick Buckle fra England, der netop har vundet prisen som verdens bedste sandskulptør. Ifølge ham, er det vigtigt at skulpturerne har en større betydning og ikke blot er udsmykning.

- Jeg bygger en naturlig bikube , hvor honningvæggene forvandles til de kemiske symboler for neonikotinoider, som er de kemikalier, der dræber bier og det har en kæmpe effekt på naturen som helhed, fortæller Baldrick Bucke.

 

Vigtigt med naturbevarelse

Alle sandskulpturerne viser forskellige dyr i de deres naturlige omgivelser de steder, hvor ZOO laver feltarbejde.

Og udover at give gæsterne en noget anderledes oplevelse af dyr, så håber Zoologisk Have at det kan hjælpe med åbne folks øjne for det arbejde ZOO laver ude i verden. Blandt andet bekæmpning af krybskytteri i Sydafrika og genudsætning af den gyldne løve i Brasilien.

-At gøre noget ekstra for naturbevarelse står i vores formål og det er det, vi går på arbejde for hver dag. Kunsten kan udtrykke dyrene på en anden måde end det, du vil se i Zoologisk Have eller ude i den store verden. Så det er endnu en dimension i at belyse vigtigheden af naturbevarelse, fortæller Christian Higraff, der er kommerciel direktør i Zoologisk Have København. 

 

Sandskulpturfestivalen foregår i et nyt område i ZOO, der ikke før har været åben for gæster. Frem til den 28. juni vil kunsterne opføre mellem 20-25 sandskulpturer, der kan beundres af alle gæster rundt omkring i ZOO til åbningsfest den 30. juni.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik