Ziegler risikerer nederlag på hjemmebane

Topforhandleren i forårets lærerkonflikt er kommet i modvind i sin hjemkommune og risikerer et nederlag i byrådet om netop folkeskolen.

For i Høje Taastrup tegner der sig et flertal i byrådet for en lokalaftale om lærernes arbejdstid med den lokale afdeling af Danmarks Lærerforening.

Noget den konservative borgmester og forhandler for Kommunernes Landsforening Michael Ziegler er imod og har advaret kommunerne mod at benytte sig af, selvom lovindgrebet i konflikten gav mulighed for det.

Michael Blem Clausen, der er radikal spidskandidat i kommune mener, Høje Taastrup har en særlig opgave i at motivere lærerne i kommunen.

- Vores borgmester stod i spidsen for denne kampagne, som lærerne mener, var et overgreb mod dem, siger han til DR P4 København.

Radikal: Medarbejderne skal vises tillid

Han mener, det er vigtigt at lærerne føler sig hørt, når de skal i gang med den nye folkeskolereform

- Vi vil jo gerne have nogle medarbejder, der tager ansvar og yder noget ekstra. Det gør vi bedst, hvis vi viser dem noget tillid, siger Michael Blem Clausen.

Men byrådet i Høje Taastrup risikerer at sætte kommunen tilbage til tiden før folkeskolereformen, hvis det lykkedes dem at lave en lokalaftale om arbejdstid, siger Michael Ziegler.

- Man fratager lederen den ledelsesret, han lige har fået og erstatter det med et rigidt arbejdsregelsystem, siger han og påpeger, at den socialdemokratiske gruppe har synes, det var 'sjovt' at sætte borgmesteren i mindretal i denne sag.

- Man kan i hvert fald undre sig over, at den socialdemokratiske byrådsgruppe i Høje Taastrup vælger at gå mod sin egen partilinje og i en helt anden retning end sine partikollegaer i landets andre kommuner ved at støtte dette forslag, siger han.

Han mener desuden, at flertallet i byrådet i Høje Tåstrup, som består af Radikale, Socialdemokratere, SF og Dansk Folkeparti har indstillet til en undersøgelse af mulighederne for en lokalaftale, fordi flere af dem selv er folkeskolelærere.

-Det kan det for dem måske være svært at skille politik fra deres egen lærergerning, siger han til DR P4 København.

Men den bider Conny Trøjborg Krogh, der sidder i byrådet for SF, ikke på.

- Det er mit parti lokalt, der har sagt, at vi skal lave den aftale. Det har ikke noget at gøre med, at jeg selv er lærer, siger hun.

I januar 2014 afgøres det endeligt om der skal laves en lokalaftale med lærerne i Høje Taastrup.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik