Zentropa-direktør stopper: Ålen vil være menigmand

Ålen, Peter Aalbæk Jensen, stopper som direktør for Zentropa efter 25 års virke som leder af filmselskabet. Nu vil han være menig medarbejder i samme virksomhed.

60 år på bagen og de sidste 25 år som leder af filmselskabet Zentropa. Det var nok for Peter Aalbæk Jensen, der nu trækker stikket.

- Jeg kan mæt af dage glæde mig over de seneste markante sejre: Firmaets triumf over arvefjenden Det Danske Filmselskab, hvis ledelse nu i to markante sager mod Zentropa har lidt ydmygende nederlag. Først underkendelsen ved Revisornævnet, derefter Justitsministeriets kendelse om DFIs ulovlige idømmelse af SKÆRPET TILSYN af Zentropa, skriver Ålen i en pressemeddelelse.

Således er den kontroversielle filmmagnats dage talte som gallionsfigur for filmselskabet, som de seneste år har været i uføre med særligt Dansk Film Institut.

Peter Aalbæk Jensen overlader nu førerpinden til en kollektiv ledelse bestående af Anders Kjærhauge, Frederik Nemeth, Rikke Ennis, Louise Vesth og Sisse Graum Jørgensen. Anders Kjærhauge får titlen af administrerende direktør, men den samlede ledelse kører firmaet i fælleskab.

- Denne model har vi afprøvet nu i halvandet år, og det er bæredygtigt, skriver Ålen i en pressemeddelelse som afsluttes:

- Tak for kampen!

Til spørgsmålet om hvorvidt Peter Aalbæk Jensen kan holde fingrene fra kagedåsen, hvad angår lederskabet i filmselskabet svarer Anders Kjærhauge til TV 2 Lorry:

- Det vil jeg se, før jeg tror på det!

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Badet, svømmehal

playSkandaleramt svømmehal blev dobbelt så dyr og forsinket: Nu skal sagen kulegraves

Hillerød Madmarked

Nyt madmarked på vej: "Det er, hvad folk vil have"

Våbenskjold collage

Den store våbenskjoldsquiz: Hvad er historien bag din kommunes logo?

25_seconds

play
Oplev i weekenden:
Kom med på skattejagt!

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere