Nu viser YouSee atter fjernsyn: "Vi beklager dybt"

Det er endnu uvist, hvad der lørdag fik tv-signalet til at forsvinde hos YouSee-kunder landet over.

Alle YouSees tv-kunder i hovedstadsområdet har fået signalet tilbage efter et nedbrud, der har været skyld i sort skærm hos mange tv-seere landet over siden lørdag eftermiddag.

Både nytårsaften og nytårsdag er store tv-dage, og derfor er vi enormt kede af dette nedbrud.

Nis Peder Kolby, YouSee

Det oplyser YouSee i en pressemeddelelse. YouSee kan endnu ikke sige noget om årsagen til nedbruddet.

Opretningen efter nedbruddet har været en kompleks operation, der har betydet, at teknikere manuelt skulle ud på 33 centraler over hele landet og genstarte installationerne, melder YouSee.

- Det har været en hård nat, hvor alt disponibelt mandskab har været på opgaven, siger Nis Peder Kolby, der er kommunikationspartner i YouSee, og tilføjer:

- Vi beklager dybt overfor alle de kunder, som dette nedbrud har ramt. Både nytårsaften og nytårsdag er store tv-dage, og derfor er vi enormt kede af dette nedbrud, siger Nis Peder Kolby.

På landsplan har over 99 procent af YouSee-kunderne fået signalet tilbage, og der arbejdes på fuld tryk for, at de sidste kunder skal få signalet tilbage.

YouSee oplyser, at DR, TV2 og de fleste andre kanaler kører igen, men nogle kan opleve, at nogle få kanaler mangler endnu.

TDC har allerede lovet en form for kompensation til kunder, som har oplevet nedbrud. 

Læs også Fortsat kæmpe problemer hos YouSee: Kunder loves kompensation

Nedbruddet skete på det værst tænkelige tidspunkt. Klokken 17 kort før Dronningens traditionsrige nytårstale den 31. december. 

Omkring klokken 22 fik København og Viborg signalet tilbage, mens resten af landet fortsat varuden signal.