Yngre demensramte aktiveres med ny klub

Yngre demente fra Greve får dedikeret en klub kun til dem.

Klub Aktiv er navnet på den nye klub i Greve, som blandt andet skal være med til at give yngre dementramte i Greve et sted at være og dele erfaringer. 

- Det er noget, jeg glæder mig til at få op at stå. De har jo ikke rigtig nogle tilbud for yngre med demens lige nu, siger Liselott Blixt, der er formand for Social - og Sundheds - og Psykiatriudvalget til TV 2 Lorry.

quote De pårørende får en stor glæde ved at se, at den demente får et socialt liv.

Liselott Blixt, der er formand for Social - og Sundheds - og Psykiatriudvalget, Greve Kommune

Klubben skal give borgerne mulighed for at være udendørs, dyrke motion og være sociale med andre yngre demente i klubben. 

- Du kan godt få en demenssygdom som 50-årig, og det er ikke helt det samme at sidde sammen med en 80-90 årig, forklarer Liselott Blixt.

Hunden Banjo har en stor betydning for den nye klub. Banjo er nemlig hver dag med i Klub Aktiv, og på billedet her ligger den i et hjørne af den nystartede klub.  
Hunden Banjo har en stor betydning for den nye klub. Banjo er nemlig hver dag med i Klub Aktiv, og på billedet her ligger den i et hjørne af den nystartede klub.  

Får indflydelse på aktiviteter og indretning

I Greve Kommune bor der ifølge statistiskken 50 demente borgere, som er yngre end 65 år, men kommunen kender indtil videre kun til 15 borgere. 

Tilbuddet her gælder dog ikke kun for de demente selv, men også deres pårørende som oftest er meget hårdt ramt. 

- De pårørende får en stor glæde ved at se, at den demente får et socialt liv. Samtidig får de også en masse ny viden og kan dele erfaringer med andre pårørende, siger Lislott Blixt. 

Ifølge Greve Kommune kan de yngre demente, der indtil videre ikke har haft nogle tilbud i kommunen, føle sig meget isolerede. 

- Vi skal have fat i dem, inden de er så syge, hvor det så vil være svært at lære dem at kende og give dem støtte og vejledning, forklarer Liselott Blixt, der er formand for Social - og Sundheds - og Psykiatriudvalget til TV 2 Lorry.

Klubben har åbent i alle dagtimerne i hverdagene. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik