Yderkommune kræver møde med Movia om buskøreplaner: "Det er uholdbart"

Gribskov Kommune vil finde en løsning på udfordringerne med de nedtagne køreplaner ved stoppestederne. Det må ikke gå ud over borgerne, siger udvalgsformand.

Den massive kritik af Movias manglende køreplaner på busstoppesteder over hele Sjælland fortsætter.

Nu har Gribskov Kommune krævet et møde med Movia - for på stoppestederne kan man ikke længere se, hvornår bussen kører.

quote Movia skal også huske på, at vi har mange børn, som tager bussen, og det er ikke dem alle, der har en mobiltelefon. Og så er der naturligvis også en del ældre, som heller ikke har en

Pernille Søndergaard (Nyt Gribskov), formand for udvalget for Udvikling, By og Land

Og for en yderkommune som Gribskov er det særligt et problem, fordi bussen ikke kører så tit.

- Det er ikke en holdbar situation, at vi ikke har nogen køreplaner ude ved vores busstoppesteder. Vi er en kommune, som ligger godt uden for København, og vores busser kører ikke med minutintervaller, men med timeintervaller. Så det har ret stor betydning, at man kan se, hvornår den næste bus går, og man kan se, om man skal stå i den ene eller anden side af vejen, siger Pernille Søndergaard fra Nyt Gribskov, som er formand for udvalget for Udvikling, By og Land.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Movias manglende køreplaner er en klar serviceforringelse for både ældre og børn, der tager bussen i Gribskov. Det mener kommunens politikere.
Movias manglende køreplaner er en klar serviceforringelse for både ældre og børn, der tager bussen i Gribskov. Det mener kommunens politikere.
Foto: TV 2 Kosmopol

Manglende mobildækning

Movia har fjernet de trykte køreplaner på stoppestederne, og har i stedet bedt passagererne finde den rigtige bus via en app, hjemmeside eller ved at sende en sms. Men det er en klar serviceforringelse for mange af kommunens borgere, mener Pernille Søndergaard.

- Movia skal også huske på, at vi har mange børn, som tager bussen, og det er ikke dem alle, der har en mobiltelefon. Og så er der naturligvis også en del ældre, som heller ikke har en, siger hun.

Dertil kommer, at der er steder i Gribskov, hvor det rent teknisk slet ikke er en mulighed at bruge mobilen.

- Vi er en kommune, hvor der ikke er mobildækning alle steder. Det arbejder vi naturligvis på, men vi er der ikke endnu, siger Pernille Søndergaard.

Gribskov Kommune har foreløbig fået en mødetid med Movia i maj.

- Vi er mig bekendt ikke blevet hørt i forhold til denne her beslutning. Vi politikere er først blevet opmærksomme på det ved, at der lige pludselig ikke længere er køreplaner ved stoppestederne. Derfor har vi henvendt os til dem og sagt, at det er uholdbart, siger Pernille Søndergaard.

Der er flere steder i Gribskov, hvor det rent teknisk slet ikke er en mulighed at bruge mobilen til at tjekke, hvornår bussen går.
Der er flere steder i Gribskov, hvor det rent teknisk slet ikke er en mulighed at bruge mobilen til at tjekke, hvornår bussen går.
Foto: TV 2 Kosmopol

Alt for kort responstid

Hun mener desuden, at mødetidspunktet i maj ligger alt for sent i forhold til, hvis der skal nås at foretages ændringer, inden turisterne til sommer strømmer til Gribskov.

- Det er helt uholdbart. Vi er jo i høj grad også en turistkommune, og vi har turister, der skal anvende vores busser. Der må man sige, at maj måned er lidt kort responstid i forhold til, at vi skal være klar til at tage imod turister allerede fra juni. Så Movia har i min optik travlt, hvis de skal ændre det, siger hun.

TV 2 Lorry har tilbudt Movia at svare på kritikken fra Gribskov Kommune, men de har ikke ønsket at stille op til et interview.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik