Yahya Hassans overfaldsmand dropper ankesag

Yahya Hassans overfaldsmand ankede først byrettens fængselsdom på fem måneder. Nu er anken droppet.

Overfaldet på den landskendte digter Yahya Hassan skal alligevel ikke køre i Østre Landsret. Den 24-årige overfaldsmand ankede først byrettens dom på fem måneders fængsel i december, men har nu sammen med sin forsvarer valgt at droppe ankesagen.

Det oplyser overfaldsmandens forsvarer, Jane Ranum, til Ritzau.

- Vi har frafaldet sagen, fordi de ikke ville løslade ham inden ankesagen, så han kom til at sidde hele straffen af i varetægt.

- Vi tog slagsmålet i starten af januar, om han kunne blive løsladt inden ankesagen. Der havde han allerede - bortset fra fire dage - siddet to tredjedele af tiden i varetægt, siger Jane Ranum.

Efter at have afsonet to tredjedele af en dom er det ofte muligt at blive prøveløsladt. Det var planen, at Østre Landsret skulle behandle sagen tirsdag, men det bliver altså ikke til noget.

Overfaldet på Yahya Hassan skete 18. november sidste år på Københavns Hovedbanegård, hvor digteren opholdt sig sammen med sin kæreste.

Gerningsmanden uddelte flere slag til digteren, som angiveligt slog igen og forsvarede sig, indtil politiet ankom til stedet.

Dommeren i Københavns Byret lagde ved domsafsigelsen vægt på, at overfaldet var motiveret af Yahya Hassans deltagelse i den offentlige debat. Her har digteren har udtalt sig kritisk om indvandrere.

Dermed imødekom dommeren anklagerens ønske om en hårdere straf, end der normalt bliver givet for straffelovens paragraf 244, der handler om simpel vold.

Den 24-årige overfaldsmand blev i januar 2007 den første, der blev dømt efter den dengang nye terrorlov. Dengang blev han ved Østre Landsret dømt til syv års fængsel i den såkaldte Glostrup-terrorsag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik