Willy tvunget til at betale for "uspiselig" plejehjemsmad

Ægteparret, Willy og Borgny Hansen, er tvunget til at betale knap 7000 kroner om måneden for deres mad på det kommunale plejehjem i Allerød.

På plejehjemmet Lyngebo i Allerød laver Willy og Borgny Hansen selv mad i deres eget køkken. De synes nemlig, plejehjemsmaden er "uspiselig".

Siden august i år har Willy selv lavet mad i deres eget køkken - for de tabte sig begge op til 9 kg - af plejehjemsmaden, siger de.

- Det smager jo ikke af noget. De kan ikke finde ud af at bruge kryderier, siger Willy Hansen til TV 2 Lorry, mens han i køkkenet er i fuld gang med at tilberede stegte sild til sin kone.

quote Det smager jo ikke af noget. De kan ikke finde ud af at bruge kryderier.

Willy Hansen, plejehjemsbeboer, Allerød

Men i Allerød kommune er madordningen på kommunens plejehjem tvungen - man KAN godt lave være med at spise maden, Men man kan IKKE lade være med at betale.

- Fordi det er vores ansvar, at de ældre får kvalitetsmad og sund og næringsrig kost. Vi kan ikke kontrollere, om de ældre får ordentlig mad, hvis vi laver individuelle madordninger, siger Allerøds borgmester, Jørgen Johansen (Kons.). 

I Allerød taler de om ansvar for borgerens ernæring og om fællesskab omkring måltidet.

Men Willy og Borgny Hansen savner at kunne vælge selv. For det er også dyrt at betale for plejehjemsmaden. Knap 7000 kroner er ægteparret tvunget til at betale for at være med i madordningen.

Men selvom det er dyrt, fortsætter ægteparret med at lave deres egen mad.

- Til den bitre ende, for jeg synes, at dem der selv kan lave deres egen mad, skal da have lov til selv at lave den, siger Willy Hansen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik