Whistleblowere får politibeskyttelse

To mænd med rumænsk baggrund fra Helsingør har de seneste par uger været under politibeskyttelse, fordi de har hjulpet fagforeningen 3F med oplysninger om forholdene i den lyssky del af rengøringsbranchen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

De to mænd, som har gjort rent for underleverandører til Forenede Service for flere nordsjællandske kommuner, blev mere præcist truet på livet til at udlevere navnet på en rumænsk undercover-journalist, der var i færd med researche på en historie om arbejdsforholdene hos blandt andet to nu fyrede underleverandører til Forenede Service med adresse i Helsingør.
- I kommer ikke tilbage i live, hvis ikke i kommer med navnet!, omtrent sådan lød truslerne omkring jul, fortæller faglig sekretær Rudi Andreasen fra 3F Nordøstsjælland til Frederiksborg Amts Avis. Truslerne var så alvorlige at fagforeningen valgte at gå til Nordsjællands Politi med sagen.
Hos Nordsjællands Politi blev sagen taget alvorligt, hvor der umiddelbart efter jul blev arrangeret et hastemøde på Station Syd på Ørnegårdsvej i Gentofte.
- Sagen blev taget meget seriøst af Benny Frederiksen fra efterforskningsafdelingen, og vores to medlemmer blev udstyret med overfaldsalarmer. Vi fik dog heldigvis at vide, at de færreste trusler på livet bliver ført ud i virkeligheden. Er det alvor, så truer man ikke først, siger Rudi Andreasen.
Imidlertid er trusselsbilledet efter alt at dømme aftaget, da researchen er færdig, og et 16 sider stort tema i Fagbladet 3F om underleverandørerne til Forenede Service i Nordsjælland er sendt på gaden i dag.
I bladet bliver det blandt andet afdækket, at fire rumænske rengøringsfolk gjorde rent på Nærum Skole i Rudersdal Kommune uden at få løn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik