Westmarket kuldsejlede: Nu skal spøgelsesbygning forvandles til noget helt andet

Et stort investeringsselskab har købt ejendommen, der huser det kollapsede madmarked. Nu venter noget helt nyt.

Det er ikke meget mere end et par måneder siden, at det københavnske madmarked Westmarket lukkede og slukkede efter knap halvandet år på bagen.

Siden hen har der været meget tyst langs korridorerne af nedrullede butiksgitre i arkadebygningen på Vesterbrogade, som husede madmarkedet.

Men nu går stedet en ny fremtid i møde.

WestMarket, der ligger i en indendørs passage mellem Vesterbrogade og Mathæusgade, tidligere kendt som Tove’s Galleri, har længe lignet en spøgelsesby med nedrullede metalgitre for butikkerne.
WestMarket, der ligger i en indendørs passage mellem Vesterbrogade og Mathæusgade, tidligere kendt som Tove’s Galleri, har længe lignet en spøgelsesby med nedrullede metalgitre for butikkerne.

Selskabet WestMarket A/S, som ejer ejendommen, er nemlig blevet opkøbt af den nordiske ejendomsinvestor NREP, og de har helt andre planer for det hedengangne madmarked.

- Planen er at konvertere madmarkedet til et hotel med forventet åbning i første halvår 2020, oplyser NREP i en pressemeddelelse.

Har underskrevet 25-årig lejeaftale med hotelkæde

Her fremgår det, at NREP har underskrevet en 25-årig lejeaftale med et ”innovativt, internationalt hotelbrand”, som kommer til at åbne sit første hotel i Danmark.

quote Vi er overbeviste om, at de nye planer vil danne grundlag for en varig og bedre løsning for ejendommen til glæde for dens brugere, beboere og naboerne på Vesterbro,

Toke Clausen, Investment Director i NREP

Ombygningen forventes påbegyndt i starten af 2019 med åbning i første halvår af 2020.

- Ejendommen har gennem en årrække haft udfordringer – først med Toves Galleris konkurs og senere med WestMarkets madmarked. Bygningens dybde har gjort det svært at drive detailhandel i ejendommens inderste del, og vi ønsker derfor at ændre anvendelsen af ejendommens stueetage, siger Investment Director i NREP Toke Clausen.

- Vi er overbeviste om, at de nye planer vil danne grundlag for en varig og bedre løsning for ejendommen til glæde for dens brugere, beboere og naboerne på Vesterbro, siger Toke Clausen.

Ved overtagelse af ejendommen vil de nuværende stadeholdere være fraflyttet.

Foruden et hotel vil den del af ejendommen, som erhverves af NREP, fortsat huse Fitness World, Netto samt Føtex Food.

Madmarked i modvind

Westmarket åbnede 1. februar sidste år. Ambitionen var tre millioner besøgende årligt i de 60 stader, der skulle sælge en blanding af street food og friske dagligvarer. Men blot få måneder inde i forretningseventyret stod det klart, at noget var galt.

Nyhedsindslag fra maj 2017: Efter blot 3 måneder har det nye fødevaremarked på Vesterbro problemer.

Efter blot fire måneder opgav flere stadeholdere deres bod, og siden hen spredte butiksdøden sig også til flere af de andre boder.

Mod slutningen af november sidste år var således kun 30 ud af 69 stadepladser lejet ud, fordi der manglede kunder i biksen. Og derfor begyndte flere boder at stoppe med at betale husleje.

Til sidst blev såvel kunderne som madboderne færre og færre, og i slutningen af august i år drejede de sidste fem resterende boder nøglen om, og madmarkedet var dermed en saga blot.

Kort nyt fra den 20. august: Kun fire boder tilbage i WestMarket.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik