Weekendvejr: Vådt og blæsende

Det er fredag, og mange har nok set frem til weekenden, men det bliver en weekend med rigtig øv-vejr, som hovedstadsområdet går i møde.

Lørdag bliver den bedste dag målt på antallet af solskinstimer i løbet af en ellers halvgrå weekenden.

Det er opskriften på vejret de kommende dage ifølge DMI's radar.

- Det er en rigtig vestenvindsuge med sol, vind og byger i forskellige afskygninger, siger vagthavende meteorolog Klaus Larsen til Ritzau.

Og allerede fredag kommer alle tre vejrtyper i spil.

- Det starter blæsende fredag først på dagen med jævn til hård vind. Ved kysten kan det blive op til kuling, men det bliver ikke så kraftigt som i går, og det tager af i løbet af dagen, lyder det fra Klaus Larsen.

Temperaturerne kommer fredag til at ligge på mellem 14 og 18 grader.

- Det bliver klart vejr i løbet af aftenen og natten, og vinden aftager yderligere, så når vi står op lørdag, er det til svag og jævn vind, og så er solen faktisk klar til at skinne det meste af dagen, selvom der nok vil være nogle skyer ind i mellem, siger Klaus Larsen.

I løbet af lørdagen, hvor termometret vil vise 17-20 grader, trækker det dog op med et tiltagende skydække og regn om aftenen i de vestlige egne. Om natten kommer det til at regne de fleste steder.

- Søndag går det ned ad bakke med skyer og byger stort set hele dagen. Det bliver en halvvåd, kedelig dag, og det er heller ikke varmt med 15 til 18 grader.

I løbet af weekenden vil der formentlig falde et par millimeter nedbør de fleste steder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik