Weekendtips: Powerboats, klodseplads og wunderkammer

Superbåde fræser gennem vandet fra Tuborg Havn, lystfiskere store som små inviteres til Gilleleje og nyt bæredygtigt marked åbner i Frederikssund.

Godt nok ser weekenden både grå og våd ud, men derfor behøver man ikke nødvendigvis blive hjemme. Har man mod på at bevæge sig ud, har vi samlet en frisk håndfuld weekendtips til nogle oplevelsesrige dage.
 

Wunderkammer værksted

Hvor: Statens Museum for Kunst - Sølvgade 48-50, 1307 København K
Hvornår: Fra søndag d. 2/7, 11:30-16:30
​Læs mere: Wunderkammer

Det er ikke så underligt, hvis ordet Wunderkammer kun bringer flimmer frem på nethinden. Betegnelsen stammer tilbage fra den europæiske renæssance, hvor man brugte det om en samling af mærkelige og spændende genstande, ofte sjældne naturfund, som enten ikke kunne få en defineret plads i den store encyklopædi eller bare var en sjældenhed udover det sædvanlige.

At træde ind i et wunderkammer er lidt som at tage på en opdagelsesrejse i genstande. Sådan en opdagelsesrejse kan du komme på i denne weekend hos Statens Museum for Kunst. Du kan udforske udstoppede dyr, fugleæg, malerier og mange andre ting fra hele verden. Børn kan endda lave deres egne wunderkammer ting i det særligt indrette Wunderkammer værksted, hvor fantasien får frit lejde. 

 

Byggeteknik i børnehøjde

Hvor: Experimentarium - Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup
Hvornår: Fra lørdag d. 1/7, kl. 10-18:00
​Læs mere: Klodseplads

Experimentariums interaktive tagterasse har siden påsken kunne byde på forskellige aktive legeoplevelser, og nu bliver den udvidet med en ny og sjov aktivitet: Klodsepladsen, en udendørs byggeplads i børnehøjde.

Tagterrassen er blevet udstyret med et kranværk og byggeklodser i hård gummi. Børn fra 4 år og opefter kan således give sig i kast som byggeteknikere og entreprenører, hvor vægt og vinkler skal tænkes grundigt igennem inden man opfører et hus, et fort eller andre vilde konstruktioner.

Klodsepladsen slår også dørerne op i regnvejr, men hvis man synes fundamentet sejler væk, kan man søge ind og kaste sig over de mange indendørs aktiviteter som Experimentarium også huser. 

 

Fræsende powerboats

Hvor: Hellerup Havnepark - Tuborg Havnevej 15, 2900 Hellerup
Hvornår: Lørdag d. 1/7, 15-19:00
​Læs mere: Copenhagen Poker Run

Lørdag d. 1. juli afholdes Copenhagen Poker Run, der er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor nogle af Europas hurtigste powerboats og powerboat-interesserede fra hele Norden samles.

Copenhagen Poker Run er et oplevelsesløb på vandet, hvor deltagerne benytter deres racerbåde (såkaldte powerboats) til at indsamle spillekort på forskellige lokationer i Øresund.

I år forventes mere end 60 potente både at deltage, og båden der trækker de bedste spillekort vinder!

Bådene sejler ud fra Islands Brygge om morgenen, og de kommer blandt andet forbi Malmø, Flakfortet og Rungsted, inden de sejler ind til det store POWERBOAT SHOW i Tuborg Havn. Under hele løbet følges bådene af danske- og svenske søredningsbåde, politi og helikoptere.

POWERBOAT SHOW er et stort familievenligt arrangement, som afholdes ved Kongelig Dansk Yachtklub i Tuborg Havn i Hellerup. Her kan publikum se nærmere på de mange racerbåde, se på udstillede sports- og racerbiler samt komme helt tæt på helikoptere. Der vil ligeledes være konkurrencer hvor man kan vinde flotte præmier, og en stor speed test, hvor bådene kæmper om titlen som den hurtigste powerboat.

Der er fri entré. 

Dagens program:
09:00 Copenhagen Poker Run starter på Islands Brygge
10:00 Bådene forlader Islands Brygge
11:30 Bådene ankommer til Malmø
12:40 Bådene ankommer til Flakfortet
15:00 POWERBOAT SHOW begynder i Tuborg Havn
Oplev 60 powerboats, racerbiler, sportsbiler, helikoptere m.m.
15:00 Bådene sejler forbi Tuborg Havn i høj fart
15:30 Bådene sejler forbi Rungsted Havn i høj fart
15:50 Bådene ankommer til POWERBOAT SHOW i Tuborg Havn
Hør den imponerende lyd af 60.000 hestekræfter
16:45 Speed test i fire forskellige bådklasser
18:00 Bådene udstilles i havnen resten af aftenen

 

Lystfiskeri for hele familien

Hvor: Kulturhavnen, 3250 Gilleleje
Hvornår: Lørdag d. 1/7, kl. 10-14:00
​Læs mere: Lystfiskeri

Træk en gammel sweater på – er ufrivilligt dukket op som dagens ørehænger, men det er ikke så overraskende i denne sammenhæng. Lørdag inviterer Kulturhavnen i Gilleleje nemlig på en dag i det fri for hele familien, hvor alle kan få en oplevelse med lystfiskeri.

Dygtige fiskeguides og friluftvejledere møder op på havnen for at hjælpe alle godt i gang, eller godt videre, med tips og tricks til både udstyr og teknikker. Har man ikke sit eget grej, vil Gilleleje bibliotek udlåne alt det nødvendige udstyr efter først til mølle princippet. På dagen har de 25 sæt fiskestænger at gøre godt med. Programmet starter kl. 10, og i løbet af dagen vil lokale foreninger og virksomheder have boder, hvor du kan hente informationer, erfaringer eller blive fristet af nyt lækkert udstyr.

Alle der fanger en fisk fanger automatisk også en præmie, og arrangementet er helt gratis. Er du mellem 18 og 65 år skal du dog købe et fisketegn for at deltage. Fisketegn kan tegnes på dagen, eller man kan købe et dagskort for 40 kroner. 

 

Nyt bæredygtigt marked

Hvor: Kulturhuset Elværket - Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund
Hvornår: Lørdag d. 1/7, kl. 10-17:00
Praktisk info: Bæredygtigt marked

Kulturhuset Elværket er vant til at se sine lokaler indtaget af alverdens arrangementer, fra udstillinger i billedkunst og foto til bridge, fitness og maledage. I denne weekend skal de som noget nyt også være rammen for premieren af et bæredygtigt marked.

Denne lørdag er en gruppe ildsjæle gået sammen, for at skabe en markedsplads, hvor forbrug hænger tæt sammen med omtanke for miljøet. Alle markedets stande tager derfor afsæt i økologi og bæredygtighed, om det så er dyner, tøj, smykker eller scootere. Udover de mange stande vil der også være en cafe med forfriskninger, og alt i alt er der gjort klar til en hyggelig og iderig dag.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik