Weekendtips: Livsstilsdage, spilfestival og minitanks

Oplev livsstilsdagene på Ledreborg slot, manøvrér minitanks i Stevns eller bliv opslugt i Københavnsk spilfestival; Her er vores tips til din weekend

Vi byder Kristi Himmelfartsferien velkommen med en håndfuld tidlige tips til en forlænget og oplevelsesrig weekend.

LIVSSTIL OG GASTRONOMI

Livsstilsdage på ledreborg slot

Hus, have, velvære og motion - det er bare et udsnit af de kategorier, som du kan gå på opdagelse i, når Ledreborg slot for 23. gang slår portene op til Danmarks største livsstilsudstilling. Mere end 150 udstillere indtager det smukke område omkring slottet og forvandler Amaliehaven, Engen, Kostalden og Slotsalléen til et sandt inspirationsmekka for nysgerrige såvel som connoisseurs.

Udover udstillingerne, byder Ledreborg også på en række aktiviteter for hele familien. Børn kan f.eks. prøve kræfter med Fly High klatring, pony-ridning og forhindringsbaner, mens de voksne kan kaste sig over foredrag, kreative værksteder og selvfølgelig de mange stande. Den komplette oversigt over aktiviteter og udstillere kan du finde i faktaboksen ovenfor.

Gastronomisk loppemarked

Det er ikke et loppemarked som loppemarkeder er flest, når Restaurant Lumskebugten inviterer til marked på Esplanaden i København. I de smukke brostensbelagte omgivelser vil en specialiseret skare af fagfolk og venner af branchen stille op med en masse nostalgiske og sjove fund fra gemmerne. Du kan gøre et kup i alt lige fra stegegafler og øser, til potter, porcelæn og mange andre ting, som har set tiderne skifte i restauranterne. 

Der er også mulighed for at blive klogere på urban gardening, og dagen igennem vil der være mulighed for at købe lækkert mad og drikke på pladsen, ligesom der vil være musik til at sætte stemningen her på kanten af Toldboden og Københavns havn

LEG OG STRATEGI

Minitanks og Koldkrig

Torsdag er en dag udover det sædvanlige på Koldkrigsmuseet Stevnsfort. Museet har nemlig premiere på 3 minitanks og en specialdesignet forhindringsbane, hvor du kan træne evnerne i at manøvrere en lille udgave af krigsmaskinen på larvefødder. 

Museets øvrige udstilling handler netop om, hvordan man ville udkæmpe en krig med kampvogne, hvis russerne havde indvaderet Sjælland under koldkrigs konflikten. Det var en reel trussel mod Danmark, der lå som port til Nordsøen og Atlanterhavet, og Stevnsfortet blev bygget af netop den grund. Det imponerende byggeri, der strækker sine lange underjordiske gange ind i klinten, er en spændende rejse tilbage i tiden og bestemt et besøg værd.

De mindste, der er for små til at køre deres egen kampvogn, kan lege med fjernestyrede mini-mini-kampvogne i museets særlige område for små børn.

Københavnsk spilfestival

Den altid godt besøgte Bastard spilcafé opstår i denne weekend som rammen for en københavnsk spilfestival. Caféen åbnede i 2014, som den første brætspils-café i Danmark, og nu byder de indenfor til tre dage helliget spil. Festivalen omfavner selvfølgelig de analoge spillere, men der er også blevet plads til underholdning af den digitale slags når gamle arkademaskiner, en VR-biograf og en rumskibssimulator indtager Huset i Rådhusstræde. 

Under festivalen kan du gå ombord i det enorme spiludbud, og du kan også møde brætspilsdesignere, dyste i DM i Pacman, bygge dine egne brætspil og skrammelrobbotter. Det hele ender med et stort Nørdmarked på lørdag, hvor der skal handles med et bredt udvalg af spil fra alverdens genrer og platforme, udover retrolegetøj, vinylplader, tegneserier og meget andet. 

LOPPEMARKED OG BYFEST

Alsønderup fester

Seks kilometer fra Hillerød ligger den lille landsby Alsønderup, der endnu engang agerer værtsby for et af nordsjællands største loppemarkeder og byfest. Frivillige fra de omkringliggende landsbyer har i flere måneder indsamlet tusindvis af genstande, som nu vil blive sat til salg på markedet. 

Loppemarkedet åbner kl. 9 og varer indtil kl. 14:30, og som de gode kræmmere ved, er det godt at være der tidligt, hvis man skal øge sine chancer for at gøre et godt køb. Intet marked uden god forplejning, og det er der også sørget for her. Helt indtil kl. 16 er der åbent i mad- og drikkeboderne, hvor der både bliver serveret varmt og koldt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

cosedis3

galleryFly-fotografs billeder skaber debat: ”Min kærlighedserklæring til hovedstadsområdet”

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

CopenhagenPride2018_16 CREDIT Tobias Jørgensen

Kæmpe prideevent i København vil tiltrække 750.000 til august: Vi hverken aflyser eller udskyder

Stormtrooper

play18-årige Karla kedede sig under corona – men så købte hun en printer

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere