Weekendtips: Krigshistorie, middelalderdage og Blade Days

Oplev krigshistorie i levende gengivelse, bliv opslugt i middelalderdage, eller få en fed dag på rulleskøjter. Her er TV2 Lorrys weekendtips.

Så skal vi til det igen - til kamp mod den slappe weekend. Med en stærk hånd af oplevelser i hele regionen spiller vi ud mod sofakrigerne.

Sådan her kan du også bruge fridagene:

Blade Days - rulleskøjtetræf

Hvor: Fælledparken: Edel Sauntes Allé, 2100 København
Hvornår: 17. juni, fra kl. 10
Læs mere: Copenhagen Blade Days

Få fart under fødderne og lær tips og tricks fra de bedste: Denne lørdag inviterer R.A.D, Rollerblade Association Denmark, til rulleskøjtetræf i Fælledparken Skatepark.

Arrangementet, der hedder Blade Days og gennemføres for tredje år i træk, er rettet mod unge for at vise dem rulleskøjter som en sjov og "let-at-gå-til" sport på den hurtige beton. Uanset niveau kan du helt sikkert lære noget nyt og få en fed dag med øvelser og inspiration.

Hvis man ikke har sine egne rulleskøjter, er det ingen hindring for en aktiv dag. Der er nemlig mulighed for at låne både rulleskøjter og sikkerhedsudstyr på dagen, helt gratis.

Derefter kan man rulle ud i workshops, konkurrencer og begynderundervisning. Når musklerne bliver møre ud på eftermiddagen, kan man tage en velfortjent pause og blive inspireret af professionelle kørere fra ind- og udland, som udfører en vild show-konkurrence på banerne. Det er klokken 17. 

Se hele programmet her

Middelalderdage

Hvor: Esrum Kloster: Klostergade 12, 3230 Græsted
Hvornår: 17. -18. juni, kl. 10-17
Læs mere: Middelalderdage

Vi går ind i den tredje weekend i juni, og det betyder middelalderdage på Esrum Kloster. Traditionen tro bliver Klostergården for weekenden forvandlet til en stor middelalderfest, hvor gøglere, riddere, handlende og håndværkere sørger for en gennemført sanseoplevelse for hele familien.

Middelalderstemningen hersker såvel omkring hele klosteret, og underholdningen fordeler sig på flere scener begge dage. Kort sagt indeholder programmet, alt hvad middelalder-hjertet kan begære, om det så banker for sirlige håndværk, intense ridderkampe eller ægte krostemning med spændende fortællinger og saftig mad og drikke.

Der er særlige aktiviteter for børn, der kan indskrive sig i væbnerskolen og lære om ridderens vigtigste færdigheder, eller få kamptræning med både sværd og bue.

Middelalderdagene skal opleves, og alt hvad der sker kan du se her.

Se også vores nyeste webdok fra Verdensmesterskaberne i Middelalderkampsport:

Krigshistorisk festival

Hvor: Ejbybunkeren: Jyllingevej 303, 2610 Rødovre
Hvornår: 17. -18. juni, fra kl. 10 (OBS kort program søndag)
Læs mere: Krigshistorisk Festival

Krudt, kugler og skarpslebne klinger: På Vestvolden i Rødovre kan du denne weekend opleve Danmarks største krigshistoriske festival. 2000 års krigshistorie bliver opført som en 1200 meter lang og levende tidslinje i Voldgaden, hvor romerske legionærer, koldkrigs køretøjer, vikinger og meget mere kan opleves på nært hold.

Arrangementet samler dygtige historieformidlere fra hele Danmark, og med et stort optog af våben, udrustning og køretøjer bliver de mange års historie gennemgået på en spændende og indlevende måde. Undervejs er der forskellige opvisninger og demonstrationer, hvor vikingekamp og kavaleri-taktik får nyt liv og perspektiv.

Programmet er størst lørdag, men unikt for søndagsprogrammet er opvisningen af den amerikanske borgerkrig. Se programmet her

Grand opening: Havnen3

Hvor: Havnen3, 3250 Gilleje
Hvornår: 17. juni fra kl. 11:30
Facebookside

Den gamle fiskehal i Gilleleje, Havnen3, genopstår som oplevelseshus efter den i mange år har fungeret som produktions- og pakkehal.

Sidste år lukkede dørene til industribygningen og i denne weekend åbner de igen denne gang som porten til et spændende kulturprojekt. Nu skal de rustikke omgivelser være rammen om en lang række af aktiviteter hele sommeren, der blandt andet byder på madmarkeder, koncerter og kokkeskoler.

Havnen3 i Gilleleje åbner som oplevelseshus lørdag d. 17 juni
Havnen3 i Gilleleje åbner som oplevelseshus lørdag d. 17 juni

Åbningen skal selvfølgelig markeres og det er altså denne lørdag, at der er grand opening. Indvielsen finder sted klokken 11:30 og bliver efterfulgt af dagens første tasting, hvor lokale produkter, herunder jordbær, honning og rosévin, skal prøve en tur på smagsløgene.

Når hallen åbner står udstillere klar med friske råvarer inden for både kød og grønt, ligesom der er lokalbrygget øl og vin. Programmet kan du finde på Havnen3's facebookside, som også er værd at holde øje med i fremtiden. Fremover vil der hver onsdag nemlig være et nyt sæsonbestemt marked med lokale produkter.

Copenhagen Dance Festival

Hvor: Teglholmsgade 27, 2450 København SV
Hvornår: 16. -18 juni
Læs mere: CPH Dance Festival Program

Endelig kalder vi alle danseglade: Kridt danseskoene og smør salsa-hofterne.

Denne fredag starter Copenhagen Dance Festival nemlig, en tre dage lang begivenhed med medrivende danseworkshops og shows.

Festivalen indtager den rå fabrikshal Teglværket i Sydhavn og fylder den ud med alverdens rytmer samt et bredt udvalg af livemusik med et nyt tema hver dag i weekenden.

CPH Dance Festival er tilbage og holder en ordentlig dansefest hele weekenden.
CPH Dance Festival er tilbage og holder en ordentlig dansefest hele weekenden.

I dag er der for eksempel workshops i stilarterne Salsa, Bachat og Kizomba, inden aften bryder ud i rytmisk ekstase under temaet Caribbean Party indtil klokken tre i morgen tidlig. Det bliver til lyden af salsa og latin musik og senere dancehall, hvor blandt andre Pharfar spiller op.

Lørdagen er dedikeret til hip hop og twerk, og søndagen går som familiedag med workshops for børn, danseoptrædener, koncert med Kaka og et samba show. Se programmet her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik