Weekendtips: 2xFestival og polerede slæder

Ny natur- og videnskabsfestival springer ud i København, Krogerup Højskole spiller forårsmusik, og skinnende veteranbiler mødes i Charlottenlund.

Selvom Kr. Himmelfartsdag tog forskud på glæderne, skal I ikke snydes for en række friske weekendtips. Her er vores bud på et par oplevelsesrige dage i regionen - plus en lille bonus.

2 x FESTIVAL

Natur- og videnskabsfestival: Bloom

Hvor: Søndermarken, 2000 Frederiksberg
Hvornår: 27. - 28. maj
Læs mere:Bloom 2017

Hvad har naturmedicin, social intelligens og liv i universet til fælles? Det er tre emner, som du kan blive meget klogere på, når Københavns første natur- og videnskabsfestival Bloom åbner med et kæmpe line-up af tilbud til hovedet og hjertet i denne weekend.

Festivalen har indrettet sig i landskabshaven Søndermarken på Frederiksberg, og fra lørdag formiddag til søndag eftermiddag kan du give dig hen til et sandt informationsmaraton, hvor krøllede hjerner, nysgerrighed og legelyst er inviteret til at folde sig ud. 

Det er en spændende begyndelse på en festivaltradition, som du ikke må gå glip af. Mellem foredrag, debatter og koncerter finder du mad, kreative åndehuller og workshops, der udfordrer krop, hænder og hoved. Hele programmet finder du her, hvor du også kan købe billetter til forskellige events.

Maybeats Festival 2017

Hvor: Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk
Hvornår: 27.- 28. maj
Læs mere:Maybeats 2017

Mens en ny festival fødes, vender en rutineret kending tilbage. Krogerup Højskoles forårsbegivenhed Maybeats Festival er klar til endnu en velgørende weekend med musik, foredrag og aktiviteter. Det er eleverne, som hvert år planlægger og arrangerer festivalen, og de har endnu engang forvandlet den smukke Herregårdspark ud fra et særligt tema.

I år er temaet natur og bæredygtighed. Derfor har store installationer, scener med naturreferencer og en bar lavet af genbrugsmateriale indtaget de grønne områder. Du kan nyde kolde øl, højskoleåndens fællesskab og vilde dansehits med særlig god samvittighed, for overskuddet går til organisationen DIGNITY. For program og billetter tryk her.

 

POLEREDE MASKINER

Classic motor træf

Hvor: Traverbanevej 10, 2920 Charlottenlund
Hvornår: 28. maj, fra kl. 08-14
Læs mere:Classic motor

Rutine og tema kan også bruges til at beskrive weekendens Classis motortræf på Charlottenlund Travbane. I 32 traditionsrige år har gamle og velplejede klassikere stimlet sammen på væddeløbsbanens perlegrus i et flot optog af polerede maskiner. Det gør de selvfølgelig igen i år og denne gang med hovedtemaet tricolor, der udvides med sætningen ”Vive la automobile de France”.

Karosseriet skinner, og motoren spinder på sportslige og veterane sjældenheder indtil kl. 14, og undervejs bliver der overrakt præmier i hele 18 kategorier. Et håndplukket udvalg af deltagere vil løbende trille gennem catwalken til fortjent ekstra opmærksomhed, mens arrangementet ledsages af stemningsfyldt jazzmusik.

 

LIVSSTIL OG SPIL

Livsstilsdage på Ledreborg Slot

Hvor: Ledreborg Allé 2D, 4320 Lejre
Hvornår: 25.- 28. maj, fra kl. 10-17
Læs mere:Livsstilsdage

Hus, have, velvære og motion - det er bare et udsnit af de kategorier, Ledreborg Slot for 23. gang har slået portene op for. Deres årlige – og Danmarks største – livstilsmesse har været i fuld gang siden Kr. Himmelfartsdag. Der har været mulighed for at gå på opdagelse hos mere end 150 udstillere, som har indtaget det smukke område omkring slottet. Hele weekenden er Amaliehaven, Engen, Kostalden og Slotsalléen fortsat forvandlet til et sandt inspirationsmekka for nysgerrige såvel som connoisseurs.

Udover udstillingerne, byder Ledreborg også på en række aktiviteter for hele familien. Børn kan f.eks. prøve kræfter med Fly High-klatring, pony-ridning og forhindringsbaner, mens de voksne kan kaste sig over foredrag, kreative værksteder og selvfølgelig de mange stande. Den komplette oversigt over aktiviteter og udstillere kan du finde i faktaboksen ovenfor.

Københavnsk spilfestival

Hvor: Rådhusstræde 13, 1466 København K
Hvornår: 25.- 27. maj, fra kl. 12
Læs mere:Spilfestival og Nørdmarked

Den altid godt besøgte Bastard spilcafé danner i disse dage rammen for en københavnsk spilfestival. Caféen åbnede i 2014, som den første brætspils-café i Danmark, og har nu budt indenfor til tre dage helliget spil. Festivalen omfavner selvfølgelig de analoge spillere, men der er også blevet plads til underholdning af den digitale slags med gamle arkademaskiner, en VR-biograf og en rumskibssimulator.

Det er sidste dag i morgen, og Huset i Rådhusstræde runder tre heftige spildage af med et stort Nørdmarked. Her skal der handles med et bredt udvalg af spil fra alverdens genrer og platforme udover retrolegetøj, vinylplader, tegneserier og meget andet.

 

BONUS

BONUS: Menneskebiblioteket besøger TV2/Lorry

Hvor: Allégade 7-9, 2000 Frederiksberg
Hvornår: 28. maj, kl. 12-15
Læs mere: Menneskebiblioteket og TV2/Lorry

Har du et anstrengt forhold til romaer, arbejdsløse eller transkønnede? Vil du vide, hvordan det er at være autist, jøde, skizofren, overvægtig, eller hvad det vil sige at have en depression? Så kom og vær med på søndag d. 28. maj, hvor Menneskebiblioteket udlåner mere end 15 af deres menneskelige bogtitler.  Hvert udlån varer op til en halv time, hvor låneren må spørge den menneskelige bog om alt. Det hele foregår i TV 2 Lorrys forhave på Allégade på Frederiksberg fra klokken 12.00 - 15.00

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik