Vvrroooooomm: 200 km/t på 201 meter i lovligt street race

Den 5. maj kan fartglade bilentusiaster se eller deltage i lovligt street race i Storkøbenhavn for første gang i ti år.

201 meter til at få mest muligt fart på spanden.

Den 5. maj skal fartelskere sætte kryds i kalenderen, for der kan du opleve Storkøbenhavns første lovlige street race på Kystholmen ved Avedøre Holme.

- Tilskuere kan glæde sig til den hvinende lyd af høje omdrejninger lige i øregangen, den intense lugt af dækrøg og en rus fra folk, der kører sindssygt stærkt, siger Mathias Mose Olesen, der er medieansvarlig hos Racedays, der arrangerer ræset.

Det skal du vide

  • I lovligt street race kører man 201 meter og har efterfølgende 300 meter til at bremse ned.
  • Man kører én mod én.
  • Køreren skal bære styrthjelm, der er godkendt (ECE mærket)
  • Al kørsel foregår med sikkerhedssele.
  • Dækafbrænding eller stillestående brænder medfører øjeblikkelig bortvisning.
Kilde: Racedays

Selvom kørerne kun har 201 meter til at få fart på, kommer nogle biler op og kører omkring 200 km/t, hvis det går vildt for sig, siger Mathias Mose Olesen.

100 kørere - og du kan være med

Racedays har plads til godt 100 kørere, der skal brænde dæk af og køre stærkt.

Og det er ikke kun folk, der har rodet i deres motor, der kan køre med.

- Man kan køre med, hvis man har en ganske almindelig bil på plader og har lyst til at køre stærkt. Det eneste man skal tage med er en styrthjelm, siger han.

- Det bedste eksempel er en kvinde i en Pegeot 108, en helt lille bil, som hun kommer og hygger sig med at køre stærkt i - så stærkt, som den kan. Og det hænder også, at hun vinder, for det handler om at være rap i gearene og frisk på pedalerne. Bilen kan være nok så potent, men hvis man for eksempel giver for meget gas til at starte med, så den laver hjulspin, så kommer man ikke frem, siger Mathias Mose Olesen.

Man skal dog enten forhåndstilmelde sig eller håbe på en ledig plads på dagen for at køre med.

Racedays forventer op til 1.500 publikummer til eventet i Hvidovre.

Sådan ser et ræs ud inde fra bilen.

Efterspurgt længe

Bilelskere med benzin i blodet har ikke siden 2008 kunne tage til lovligt gaderæs i Hovedstadsområdet.

Ifølge politiet vrimler det til gengæld med ulovligt arrangerede bilræs. Sidste sommer fortalte Københavns Vestegns Politi TV 2 Lorry, at de hver weekend måtte stoppe ulovlige ræs - det gjaldt især på Striben i Ishøj. 

Men den 5. maj har Racedays skaffet alle tilladelser, der skal til, så ingen af kørerne får fartbøder. Derudover skal førerne bære styrthjelm, og der er spærret af med betonklodser, så publikum kan se på uden at komme til skade.

- Det er noget helt særligt, at det endelig er kommet til Storkøbenhavn, for der er stor efterspørgsel i miljøet. Hvis man har interesse for fodbold, kan man starte med at spille i en klub, men der er ikke noget sted, hvor man kan gå hen og fyre deres egen bil af. Det er der nu, siger Mathias Mose Olesen.

Høje-Taastrups borgmester er én af dem, der har været modstander af lovligt gaderæs. Han har til TV 2 Lorry udtalt, at han ikke vil belønne ulovlig og hensynsløs kørsel med en bane.

Her ses billeder fra et lovligt street race i Aalborg:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik