Vridsløselille Statsfængsel huser frihedsberøvede flygtninge

Statsfængslet, der ligger i Albertslund, stod foran en lukning, da det er nedslidt. Nu skal der bo op mod 1.000 afvise asylansøgere i fængselscellerne.

Vi kender alle den grønne port, som Egon Olsen trodsigt har gået ud af i film efter film.

Vi kender den også fra de mange gange, den har smækket den lille mand inde bag lås og slå.

Vridsløselille Statsfængsel er på mange måder ikonisk. Det er også gammelt - og nu er det vurderet for gammelt af myndighederne, som fjernede de mange indsatte fra bygningerne i starten af året.

Men de ansatte har stadigvæk deres daglige gang på Vridsløselilles kolde betongange. Det aldrende statsfængsel huser nemlig afviste asylansøgere. Det skriver Dagbladet Information mandag.

Den nye og anderledes brug af fængslet skyldes udlændingestramningerne fra slutningen af 2015, hvor politiet i højere grad skal frihedsberøve flygtninge.

Og flere tilbageholdte kræver selvsagt flere pladser, hvorfor Vridsløselille Statsfængsel bliver taget i brug.

Størstedelen af de tilbageholdte er afviste asylansøgere, som den danske stat frygter skal gå under jorden, skriver Dagbladet Information.

Det gamle fængsel er bygget til 240 fanger, men ifølge enhedschef Frank Bødker skulle der pludselig være helt op til 1.000 sengepladser til de indsatte, som hverken kan kategoriseres som kriminelle eller farlige.

Videre skriver Information, at fængselspersonalet i så fald skal presse flere ind i hver af de otte kvadratmeter store celler, mens nærmest alle arealer, inklusive lagerhallen og fængselsgården, skal inddrages med sengeafsnit.

Ifølge fængselsinspektør Michael Gjørup regner man indtil videre med maksimalt 750 frihedsberøvede udlændinge, men tallet kan hurtigt opjusteres.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik