Vrede over vejnavne: 'Vi vil ikke bo med Anders And'

Vil du bo på Paradisæblevej?

En helt ny bydel skyder op i Valby i København, men valbyboerne er mildest talt utilfredse med navnene på deres nye naboveje. 

- Det er et historisk område i Valby, og nu kommer det til at lyde som om, man skal bo op og ned af Anders And, siger Michael Fjeldsøe, formand for Valby Lokaludvalg.

Han refererer til Vejnavnenævnets forslag om, hvad vejene ved det gamle Grønttorv i Valby skal hedde. 

Forslaget tæller blandt andet et yderst berømt et af slagsen, nemlig Paradisæblevej. Det er her Anders And bor i nummer 111 sammen med nevøerne Rip, Rap og Rup i disneys mange sjove klassikere. 

Men udsigten til at få den uheldige og temperamentsfulde Anders And som nabo får ikke lokaludvalget til at smile.

- Det er helt åndsvagt at omdøbe de eksisterende vejnavne, der har stor historisk værdi og relation til området, siger Michael Fjeldsøe.

Han foreslår, at vejene ved det lukkede Grønttorv forsætter med at hedde f.eks. Værkstedsvej, og at nye veje får navne, der er tilknyttet til området. 

Lige nu er forslaget, at vejene opkaldes efter æblesorter, men det er ifølge lokaludvalget ikke relateret nok til Grønttorvet. De kalder forslagene ubegrundede og historieløse. Lokaludvalget vil nu have processen om vejnavnene til at gå forfra.

Foruden paradisæbler er det sorter som lobo, bellida og pigeon, der ifølge Vejnavnenævnet skal præge det nye kvarter. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik