Ballade i Brøndby: Vrede hooligans angreb politiet - fem betjente er kommet til skade

Søndagens fodboldbrag i Brøndby er endt ud i uroligheder. Hooligans angreb politiet med tåregas og sten.

00:14

Foto: Mathias Øgendahl - presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

1 af 5

En flok vrede hooligans har søndag eftermiddag skabt uro ved Brøndby Stadion i forbindelse med en kamp mellem rivalerne fra Brøndby og FC København.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at hooligansene har brugt tåregas og kastet med sten og andet kastskyts mod politiet ud for Bodega Hovsa på Seminarievej i Brøndby, som er et tilholdssted for Brøndby-tilhængere.

Flere politifolk blev ramt, og fem af dem måtte en tur på skadestuen for at blive behandlet.

Hooligansene har kastet sten mod politiet. Foto: Presse-fotos.dk

Syv personer anholdt

I forbindelse med sammenstødene er i alt syv personer blevet anholdt. En politimand, der blev ramt af sten i underkroppen, er overført fra skadestue til Herlev Hospital, oplyser Københavns Vestegns Politi

Dertil kommer ca. 70 sager, hvor betjente har anmeldt at de er blevet ramt af sten eller udsat for øvrig vold. Disse sager efterforskes nu af Københavns Vestegns Politi, som blandt andet vil bruge videomateriale fra efter kampen til at finde gerningsmændene. Politiet er ikke bekendt med andre tilskadekomne.

- Urolighederne i dag og det at vores folk blev udsat for både stenkast og tåregas, understreger hvorfor disse højrisiko-kampe skal spilles i dagslys. Af hensyn til både vores folk og ikke mindst almindelige fredelige fodboldfans, siger vicepolitiinspektør Kim Erik Hansen.

Personer med blågule elefanthuer har lavet barrikader af væltede skraldespande på en vej i området. Foto: Presse-fotos.dk

Ved søndagens derby tabte Brøndby 0-1 på hjemmebane til FC København på et mål af angriberen Jonas Wind i kampens overtid.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik