Vrede forældre: "Kommune smadrer en velfungerende børnehave"

Forældre vrede over planer om ny og større institution i Rudersdal. De føler kommunen er ved at smadre en velfungerende børnehave.

Planerne om at bygge et stort, nyt børnehus i Holte i Rudersdal Kommune støder på modstand.

I Vangebovej Børnehave er formanden for forældrerådet, Jakob Kjærsgaard, på samme tid både vred og frustereret.  Bliver planerne ført ud i livet, vil det betyde, at børnehaven, hvor hans datter går, om få år skal lukke, og det kalder han en katastrofe:

- Vi vil miste rigtigt meget nærvær, siger han til TV 2 Lorry.

- Det virker som om, politikerne har glemt, at børnene trives fantastisk i de nuværende rammer tæt på skoven med dyr og mulighed for udeleg og motion, og at personalet er vellidt. Det er bekymrende, at der lægges mere vægt på stordriftsfordel og gamle rapporter end børnenes behov og forældreinddragelse. 

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Ifølge Jakob Kjærsgaard har henved 1.000 borgere på få dage skrevet under på en protest mod kommunens planer. 

Planerne om at bygge en større institution rækker tilbage til en såkaldt Masterplan, som kommunens daværende politikere vedtog i 2009. Vangebovej Børnehave har siden 2011 været indskrevet til flytning.

I stedet for 61 børn i Vangebovej Børnehave er det tanken at bygge en institution med plads til op til 150 børn.

Ifølge kommunens børnechef, Dorte Bloch Olsen, har såvel forældre som ansatte og ledere undervejs taget del i en række lokale arbejdsgrupper vedrørende kommunens planer. Hun mener således, at det eneste nye vedrørende planerne er, at forældre har bedt politikerne om at prioritere, at en ny daginstitution skal lægge centralt i Holte.

Lige nu undersøger kommunen om en ledig grund ved Skovbrynets plejeboliger kan bruges til formålet.

Grunden, der er en gammel gasværksgrund, er forurenet, og  den skal i givet fald først igennem en større oprensning.

- Det vil kræve økonomisk medvirken fra Region Hovedstaden. Men om det bliver der, børnehuset kommer til at ligge, er endnu ikke besluttet, fortæller medlem af Børne- og Skoleudvalget, Venstres Jens Darket, til TV 2 Lorry. 

Jens Darket forstår forældrenes frustration. Men han begrunder blandt andet planerne om et større børnehus med, at der i kommunen er akut mangel på institutionspladser.

- Vi sidder med ansvaret for, at børn lige nu skal køres uden for kommuegrænsen, fordi der ikke er plads til dem, siger Jens Darket.

Blandt andet har kommunen måtte lave aftale med Lyngby-Taarbæk Kommune om, at børn fra Rudersdal kan komme i institution der. 

Det overbeviser imidlertid ikke forældrene om, at en større institution i Holte er den rigtige løsning.  

quote Jeg ønsker ikke at vores børn, inklusiv min egen datter, skal være på en grund, vi <em>måske </em>tror er blevet rengjort.

Jakob Kjærsgaard

Og det, at man samtidig overvejer at bygge på en forurenet grund, gør ikke frustrationen mindre. Formanden for forældrerådet, Jakob Kjærsgaard, føler sig ikke overbevist om, at grunden vil blive renset godt nok: 

- Jeg ønsker ikke at vores børn, inklusiv min egen datter, skal være på en grund, vi måske tror er blevet rengjort, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

stigfrivilligrødekors

playStig giver julehjælp: Rørende at se glædestårerne vælte ud af øjnene på dem

nathalie voral og nino

playNathalie frygter afslag på julehjælp: ”Så skal vi nok leve af pasta de næste par måneder"

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere