Vrede forældre i skole-byggekaos: Vores børn er spærret inde

Skolebørn på Frederiksberg er fanget i byggekaos. Nu vil kommunen tillade tung trafik gennem skolens område.

'Skolegård nu, skolegård nu, skolegård nu!'

Sådan lød det mandag morgen ude foran den nye folkeskole Skolen på Grundtvigsvej på Frederiksberg. Her var frustrerede forældre mødt op for at protestere mod forholdene på deres børns skole.

- Faktum er, at vi står i en fuldstændig uholdbar situation, hvor 500 elever er spærret inde fra tidlig morgen til sen eftermiddag, fortæller forældrenes talsmand, Anders Hvid, til TV 2 Lorry.

Eleverne på skolen er ifølge forældrene fanget i et byggekaos i forbindelse med en flytning. Skolebørnene er allerede flyttet ind i nye lokaler, men deres skolegård først står færdig om halvandet år.

quote Kommunen har netop meldt ud, at de vil tillade tung trafik gennem skolegården mellem klokken 7 og 17.

Anders Hvid, talsmand for forældre

I mellemtiden har børnene fået et såkaldt 'shared space' at boltre sig på. Der er tale om et afgrænset område - eller en 'lille bræmme', som en forælder formulerer det - hvor eleverne er i konstant kollisionsfare med cyklister. 

- Cyklisterne, der kører fra Falkoner Allé til Grundtvigsvej, tordner lige igennem, fordi der ikke er nogen skiltning, der signalerer, at man kører gennem en skolegård. Der har været flere tæt-på-uheld, og det er simpelthen uholdbart, siger Anders Hvid til TV 2 Lorry.

Kommune vil tillade tung trafik gennem området

Dråben, der fik forældrebægeret til at flyde over og udløse dagens protestaktion, er, at kommunen nu har besluttet at tillade tung trafik med byggematerialer og jord gennem området i to måneder.

- Kommunen har netop meldt ud, at de vil tillade tung trafik gennem skolegården mellem klokken 7 og 17. Dermed er børnene reelt spærret inde i bygningen fra 8 til 15, siger Anders Hvid til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Jeg er egentlig tryg ved, at de kan håndtere den situation, men det betyder, at børnene ikke kan komme ud, for arealet, hvor lastbilen skal køre på, er gården. Det er ødelæggende for brugen af det meget begrænsede udeareal, der er.

quote Jeg kan ikke love, at det bliver optimalt, før den skolegård er på plads.

Jan E. Jørgensen, politiker

Han fortæller, at Frederiksberg Kommune flere gange i flytteforløbet har givet løfter, som den siden er løbet fra.  

- Der er blevet lovet alle mulige ting, men de har ikke holdt deres ord. Kommunen har ikke taget skolebestyrelsen alvorligt, og kommunen har ikke vist rettidig omhu i forbindelse med den her proces, siger Anders Hvid til TV 2 Lorry. 

Formand for by- og miljøudvalget, Jan E. Jørgensen, talte med forældrene ved aktionen mandag morgen.
Formand for by- og miljøudvalget, Jan E. Jørgensen, talte med forældrene ved aktionen mandag morgen.

Politiker anerkender problemet

Kritikken kommer ikke bag på Jan E. Jørgensen, der formand for by- og miljøudvalget i Frederiksberg Kommune.

- Det har de til en vis grad ret i. Det er for eksempel rigtigt, at skiltningen ikke har været på plads, og det undrer også mig, at det skal tage så lang, siger han til TV 2 Lorry og fortsætter: 

- Men problemet er, at byggeriet af skolen er blevet forsinket, og det er vi uden skyld i. Situationen er uheldig for os alle, og nu må vi gøre, hvad vi kan, for at løse udfordringerne. 

quote Lærerne er begyndt at reagere og sige, at situationen er uholdbar. De fortæller, at der er kommet mere sygdom blandt eleverne.

Anders Hvid, talsmand for forældre

Den uheldige situation er begyndt at gå ud over børnene på skolen, lyder det fra forældrenes talsmand.

- Der er dårlig trivsel på skolen. Der er et dårligt indeklima, og lærerne er begyndt at reagere og sige, at situationen er uholdbar. De fortæller, at der er kommet mere sygdom blandt eleverne, siger Anders Hvid til TV 2 Lorry.

Han understreger, at forældrene generelt er meget tilfredse med lærerne og undervisningen på Skolen på Grundtvigsvej. Men de trafikale forhold er ikke gode nok.

- Vi savner en permanent lukning af vejen, men som minimum skal cyklerne stå af og trække. Der skal ikke være gennemkørsel, siger han.  

Selv om kommunen gerne vil hjælpe eleverne på skolen, ser Jan E. Jørgensen ikke en fuldstændig løsning på problemet før om halvandet år. 

- Jeg kan ikke love, at det bliver optimalt, før den skolegård er på plads, så det må blive så optimalt som muligt, siger han til TV 2 Lorry.   

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik