Vrede aktionærer: Amagerbank fyldt med penge

800 millioner kroner bliver overraskende sendt tilbage til kreditorerne. Konkurs var unødvendig, lyder dommen.

For kun halvandet år siden væltede Amagerbanken i et altomfattende økonomisk krak. Ud røg bankens daværende ledelse fulgt af trusler om store erstatningssager og ind kom statens skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet, der lukkede ned og solgte ud.

Men det økonomiske oprydningsarbejde har udviklet sig til en overraskende solstrålehistorie. Især salget af bankens ejendomme har givet større indtægter end forventet, skriver Politiken.

Derfor har konkursboets advokater, kuratorerne, været i stand til at hæve den såkaldte dividende; beløbet, der kan udbetales til de mange kreditorer - firmaer, leverandører, myndigheder og private - som tabte penge på Amagerbankens krak.

- Vores forventning er, at kreditorerne får yderligere 700-800 millioner kroner til deling, når boet er gjort op, og det vil hæve den samlede dividende op omkring de 88 procent, siger kurator Jørgen Holst til Politiken.

Samtidig har afviklingsselskabet så sent som i denne uge indfriet en stor klump af de statslige lån og kreditter, der har været skudt ind i bankforretningen før og efter konkursen.

Mere præcist har staten og Finansiel Stabilitet fået udbetalt 660 millioner kroner som et yderligere signal om, at der er masser af penge i Amagerbankens statskontrollerede afviklingsselskab.

Tidligere aktionærer betvivler konkursgrundlag

Og det får nu bankens tidligere aktionærer til at betvivle selve grundlaget for konkursen.

- Det her er ikke nogen vellykket konkurs, siger Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening, der repræsenterer 4000 utilfredse aktionærer i den krakkede Amagerbank.

- Når kreditorerne får næsten alle deres penge tilbage, er det et klart signal om, at banken aldrig skulle have været lukket, tilføjer han.

Flere finansielle eksperter kalder det over for Politiken tankevækkende, at der er så mange penge i Amagerbanken, der ellers blev præsenteret som en finansiel ruinhob, med ingen vil stå frem med navn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik